Υπό κατάληψη ο χώρος που θα κατασκευαστεί το τέμενος στο Βοτανικό
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως "Στέγη Αστέγων"».
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, σε ανακοίνωσή του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως “Στέγη Αστέγων” και προορίζεται – όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες – μόνο για Έλληνες και χαρακτηριστικά, την αποκαλούν “hotspot για Έλληνες”».
Οι καταληψίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «φέρονται να ανήκουν σε Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο».
Η κατάληψη, σύμφωνα με τον κ. Παπαιωάννου, «έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».
Ακόμη, ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει «ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Οι Αμερικανοί σε λίγο θα νοσταλγούν τη βενζίνη στα 4 δολ. το γαλόνι» λέει το Ιράν
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442