Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη 1/11: Μη χάσετε στην TV

Τρίτη 1/11: Μη χάσετε στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ. ΤΑΙΝΙΕΣ 21.50: «RUNAWAY DAY» – ΕΡΤ2 Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Ερρίκος Λίτσης, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Εύα Βόγλη, Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Βουδούρης κ.ά. Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν χωρίς […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ.

ΤΑΙΝΙΕΣ

21.50: «RUNAWAY DAY» – ΕΡΤ2
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας
Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Ερρίκος Λίτσης, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Εύα Βόγλη, Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Βουδούρης κ.ά.

Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν χωρίς κάποιο προφανή λόγο να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους. Καθένας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προσωπικά του προβλήματα: Η Μαρία είναι εγκλωβισμένη σε έναν γάμο με το νεόπλουτο Δημήτρη μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά τους. Ο Λουκάς είναι άνεργος, πνιγμένος στα χρέη και φροντίζει παράλληλα την άρρωστη μητέρα του.
Δραπετεύοντας από τις προσωπικές τους φυλακές αρχίζουν μια περιπλάνηση στη σύγχρονη Αθήνα, εξερευνώντας την πόλη από την αρχή. Αυτή η βόλτα εξελίσσεται από αστεία έως επικίνδυνη. Οι δυο τους αναλώνονται σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες παρανομίες ενώ παράλληλα συναντούν ιδιαίτερους χαρακτήρες. Παράλληλα διάφοροι άνθρωποι βρίσκονται στο κατόπι τους: Δυο αστυνομικοί αναζητούν τη Μαρία, ενώ ένας μυστηριώδης άνδρας ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Λουκά.

Συνέντευξη
Δημήτρης Μπαβέλλας: Στην Ελλάδα για να τα καταφέρεις πρέπει να είσαι πραγματικά αποφασισμένος!

Βραβεία
Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας – Alphaville Award στο Berkeley Video & Film Festival 2014.
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο The Gulf of Naples Independent Film Festival 2015.
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Festival Montevideo Fant

02.45: «ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ» -STAR
Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζον Τζενκς
Παίζουν: Κάθριν Μακ Κόρμακ, Μαρίνα Στοϊμενόβα, Ντακότα Μπλου Ρίτσαρντς
Διάρκεια: 82′

Κοινωνικό δράμα βρετανικής παραγωγής 2013

Ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται νεκρό στον πυθμένα μιας πισίνας. Δέκα μήνες αργότερα, η αγγλικανή ιερέας Ρεμπέκα Άστον, μετακομίζει με την οικογένειά της στην Κορνουάλη σε μια προσπάθεια να αλλάξει περιβάλλον και να ξεπεράσει τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της. Όταν θα συναντήσει μία κοπέλα από τη Βουλγαρία, την Ράντκα να κοιμάται στην εκκλησία, ακολουθεί το μητρικό της ένστικτο και την παίρνει υπό την προστασία της. Όμως, η σχέση των δύο γυναικών κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή, μιας και η Ρεμπέκα αγνοεί τον ασταθή χαρακτήρα της Ράντκα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την οικογένειά της…

00:00: «Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ» – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης
Παίζουν: Μηνάς Χρηστίδης, Μαρία Μαρμαρινού, Χρήστος Καλαβρούζος,
Λευτέρης Βογιατζής, Νίκος Κούρος, Νίκος Γκλάβας
Σενάριο: Ντίνος Κατσουρίδης – Γιώργος Μιχαηλίδης

Κοινωνική – δραματική ταινία παραγωγής Ντίνος Κατσουρίδης 1973. Η Μαρία είναι παντρεμένη με τον Λέανδρο που είναι συνεχώς απασχολημένος με τη δουλειά του με αποτέλεσμα η σύζυγος του να μένει συνεχώς μόνη στο σπίτι. Η σχέση τους βρίσκεται σε σοβαρή κρίση. Κάποια στιγμή ένας συγγενής της Μαρίας, ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της, έρχεται για λίγες μέρες ώστε να βρει δουλειά αλλά μάλλον το ενδιαφέρον του μονοπωλούν οι σχέσεις του ζευγαριού. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί σοβαρά.
Βραβεία-Διακρίσεις: Β΄ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ [Μηνάς Χρηστίδης] στο14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1973


ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ

19.00: ««BLEAK HOUSE»: νέα σειρά στην ΕΡΤ2

Η πολυβραβευμένη δραματική σειρά εποχής «Bleak House», που βασίζεται στο κλασικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, και είναι παραγωγής BBC 2005, έρχεται σε σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ και Σουζάνα Γουάιτ, ενώ τους βασικούς ήρωες υποδύονται οι Τζίλιαν Άντερσον («X – Files»), Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ντένις Λόσον. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 και κάθε μέρα, στις 19:00

21.50: «Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ» – ALPHA

Σήμερα προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο της νέας δραματικής σειράς του Alpha που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη (Το Νησί, 2010) και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ίσως η καλύτερη της σεζόν.
Η σειρά βασίζεται στο σίριαλ «The A Word» της Keshet ενώ η διασκευή του σεναρίου είναι της Κατερίνας Γιαννάκου.

Λίγα λόγια για το 2ο επεισόδιο
H Ελένη κι o Γιάννης αποφασίζουν, τελικά, να επισκεφθούν την γιατρό Αφεντάκη, μετά από την προτροπή του Παύλου. Εκεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αλήθεια. Μια αλήθεια που, εδώ και καιρό, απέφευγαν να δεχτούν. Τι συμβαίνει με τον μικρό Παυλή;
Η Ιωάννα, από τη μεριά της, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη σχέση της με τον Βασίλη και παράλληλα να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή. Όμως, η μικρή τοπική κοινωνία, που γνωρίζει για την απιστία της, θα σταθεί εμπόδιο σε αυτό το νέο της βήμα.
Ο Βασίλης παλεύει να αποδείξει ότι θα μπορέσει, αυτή τη φορά, να τα καταφέρει μόνος του στο φυτώριο. Το απόλυτο χάος που επικρατεί τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Και η προσωπική του ζωή; Ανασφάλεια, ηττοπάθεια, απογοήτευση…

Οι Μαρία Πρωτόπαππα, Βασίλης Μπισμπίκης, Μάξιμος Μουμούρης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νεφέλη Κουρή, Γιάννα Κανελλοπούλου, Αργύρης Ξάφης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Ψάλτη, Δήμητρα Σιγάλα, Ντέμπορα Οντόγκ, Μιχάλης Αεράκης, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές ενώ ο μικρός Γιώργος Στεντούμης κλέβει καρδιές και ο Δημήτρης Καταλειφός, στο ρόλο του παππού αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεκτίμητη υποκριτική του αξία.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23.30: «II- μικροΦΙΛΜ» – ΕΡΤ2

Ταινία μικρού μήκους
Σκηνοθεσία-σενάριο:
Ευθύμης Kosemund Σανίδης
Παίζουν: Κώστας Λάσκος, Φανή Αποστολίδου, Νίκος Φλέσσας, Γιάννης Τσορτέκης, Κούλα Σπυροπούλου
Διάρκεια: 16′

Ένας ηλικιωμένος γαμπρός περπατάει στον ανοιχτό ορίζοντα προς μία νύφη που τον περιμένει. Συναντιούνται, μα η απόσταση μεταξύ τους αρχίζει και πάλι να μεγαλώνει. Το «ΙΙ» είναι παράλληλες γραμμές που πασχίζουν να συναντηθούν. Κάποιες φορές τα καταφέρνουν, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν δεν το συνειδητοποιούν. Το «ΙΙ» είναι η επιθυμία που χαράσσει τη γραμμή πάνω στην οποία οι χαρακτήρες προσπαθούν να ισορροπήσουν, πορευόμενοι σ’ έναν κόσμο που δεν είναι.

To «ΙΙ» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, ήταν η μεγάλη νικήτρια ταινία του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος μικρού μήκους του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, αφού κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία κέρδισε επίσης, το Βραβείο Σκηνοθεσίας.




12.00 και στις 20.05: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΡΗ» – ΕΡΤ3

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15ο –Α΄ΜΕΡΟΣ: O PATRICK TIMSIT ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ [PATRICK TIMSIT CHEZ LES HOMMES FLEURS]Σ

Σειρά ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής που ολοκληρώνεται σε 15 επεισόδια. Σε κάθε επεισόδιο ένα διάσημο πρόσωπο ταξιδεύει για να ανακαλύψει μακρινά, απομονωμένα άτομα. O Patrick Timsit θα ανακαλύψει έναν κόσμο χαμένο στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Θα συναντήσει τους Mentawaï, έναν από τους πιο συναρπαστικούς αυτόχθονες λαούς. Ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον. Η Ουμα -το κοινόβιο τους- είναι το σύμπαν τους και το δάσος, ο κήπος τους! Αποκαλούνται «άνθρωποι-λουλούδια». Πώς όμως σήμερα καταφέρνουν να συμφιλιώσουν τις παραδόσεις τους με την παγκοσμιοποίηση;

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

21:00 «BORDERS» – ΠΡΕΜΙΕΡΑ – ΕΡΤ3
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο: BALKAN MUSIC – No 1

Παρουσίαση: Μαρία Ζαφειρίου,
Οργάνωση παράγωγης: Αθηνά Βοσινάκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Στεφανίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας:Δημήτρης Νερούλιας

Εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2016 – 2017. Η εκπομπή μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα πέρα από τα σύνορα. Σε αυτό το ταξίδι ανακαλύπτουμε πολιτισμικές συγγένειες και αντιστοιχίες όπως αυτές εκδηλώνονται σε διάφορα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα, ως ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών.
Με αφορμή μια υπερεθνική μουσική, τη Βαλκανική μουσική, ταξιδεύουμε σε Ελλάδα και Σερβία. Ένα ταξίδι ιστορικό και μουσικό… ένας μουσικός διάλογος για όλα όσα χωρίζουν αλλά και ενώνουν τους λαούς των Βαλκανίων, ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά.

23.15: «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» – ΣΚΑΪ

Επιστρέφουν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, με αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά.

Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μιλάει στις για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Φίλη και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς και για το ζήτημα του διαχωρισμού Εκκλησίας – κράτους.
Αναφέρεται στις σχέσεις που είχε με τον προκάτοχό του, Χριστόδουλο, αλλά και στο ζήτημα αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Μιλάει επίσης, για τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο, για το ρόλο της Εκκλησίας στη διαχείριση του προσφυγικού και σχολιάζει το υπό ανέγερση ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024