Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της παραμονής του Μ.Κάρνεϊ στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας η Μέι
O διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ

Υπέρ της παραμονής του Μ.Κάρνεϊ στο τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας η Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πιστεύει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είναι ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο αυτό και θα ταχθεί υπέρ της παραμονής του στη συγκεκριμένη θέση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέι. Σε ό,τι αφορά δε την επόμενη μέρα του Brexit επανάλεβε ότι η Τ.Μέι επιδιώκει οι επιχειρήσεις να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πιστεύει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είναι ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο αυτό και θα ταχθεί υπέρ της παραμονής του στη συγκεκριμένη θέση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέι.

Ο Κάρνεϊ, που έχει δεχθεί τα πυρά των υποστηρικτών του Brexit για τη στάση του στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα αναφορικά με την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, έχει πει ότι θα ανακοινώσει έως τα τέλη του έτους εάν θα επιλέξει να παραμείνει στην κεντρική τράπεζα έως το 2021 αντί να αποχωρήσει στα μέσα του 2018 βάσει του μέχρι τώρα προγραμματισμού.

«Η πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρη στη στήριξή της για τον διοικητή και το έργο που επιτελεί για τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπός της σε δημοσιογράφους.

«Είναι ξεκάθαρα μια απόφαση του ιδίου, η πρωθυπουργός σίγουρα θα υποστηρίξει το να παραμείνει και πέραν των πέντε ετών… Η πρωθυπουργός είχε ανέκαθεν μια καλή συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και σκοπεύει να το συνεχίσει αυτό».

Ερωτηθείσα εάν ο Κάρνεϊ είναι ο καλύτερος για τη θέση αυτή, η εκπρόσωπος δήλωσε: «Οπωσδήποτε».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα του Brexit επανάλεβε ότι η Τερέζα Μέι επιδιώκει οι επιχειρήσεις να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι η πρωθυπουργός είπε πολλές φορές ότι θέλει η Βρετανία να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής για το ελεύθερο εμπόριο, ότι θέλει οι βρετανικές επιχειρήσεις να έχουν τη μέγιστη ελευθερία να συναλλάσσονται και να λειτουργούν εντός της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς», δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέι, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θέλει η Βρετανία να παραμείνει εντός της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024