Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων στην Ιταλία

Δεκάδες συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων στην Ιταλία

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ιταλία για μίζες στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούσαν μεγάλα έργα. Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιος του πρώην Γενικού Λογιστή του Κράτους. Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιο του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Ιταλία για μίζες στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούσαν μεγάλα έργα.

Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιος του πρώην Γενικού Λογιστή του Κράτους. Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιο του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Η έρευνα και η όλη δικαστική υπόθεση βασίζονται μεταξύ άλλων και σε εικόνες από κρυφές κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι καραμπινιέροι, και οι οποίες κατέγραψαν την παράνομη παράδοση χρημάτων -μίζες σε μετρητά- που φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να εξασφαλισθούν σημαντικές εργολαβίες.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει τις συλλήψεις επιχειρηματιών και ανώτερων υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με την κατασκευή μέρους του νέου σιδηροδρομικού δικτύου που ενώνει τις πόλεις της Γένοβα και του Μιλάνου. Οι κύριες κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν διαφθορά, ευθύνη για διαβλητούς δημόσιους διαγωνισμούς και υπεξαιρέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή τη στιγμή, το κόστος των δημοσίων έργων που θεωρείται ότι ανατέθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρίες χάρη σε ανορθόδοξες μεθόδους διαφθοράς, ξεπερνά τα 320 εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024