Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέμπτη 27/10: Μην χάσετε σήμερα στην TV

Πέμπτη 27/10: Μην χάσετε σήμερα στην TV

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ERT2 21:50 : « ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (LORE) – σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση Σκηνοθεσία: Κέιτ Σόρτλαντ Παίζουν: Σάσκια Ρόζενταλ, Κάι-Πέτερ Μαλίνα, Νέλε Τρεμπς, Ούρσινα Λάρντι, Χανς-Γιόχεν Βάγκνερ, Μίκα […]

Επιμέλεια: Τζένη Παπαγεωργίου

Επιλογές από το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας ταινίες, σειρές, εκπομπές, ντοκιμαντέρ.

ΤΑΙΝΙΕΣ

ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ – ERT2
21:50 : « ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (LORE) – σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση

Σκηνοθεσία: Κέιτ Σόρτλαντ
Παίζουν: Σάσκια Ρόζενταλ, Κάι-Πέτερ Μαλίνα, Νέλε Τρεμπς, Ούρσινα Λάρντι, Χανς-Γιόχεν Βάγκνερ, Μίκα Σαϊντέλ, Αντρέ Φριντ, Έβα-Μαρία Χάγκεν
Διάρκεια: 102΄

Δράμα, συμπαραγωγής Γερμανίας-Αυστραλίας-Αγγλίας 2012, βασισμένο στο μυθιστόρημα «The Dark Room» της Ρέιτσελ Σάιφερτ, με εκπληκτικές ερμηνείες από τους νεαρούς πρωταγωνιστές, βραβευμένο σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικότερο το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (2012).
Στην ηττημένη και ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο Γερμανία του 1945, με το Χίτλερ να έχει αυτοκτονήσει και τους γονείς της να έχουν συλληφθεί από τους συμμάχους, η δεκατετράχρονη Λόρε αναλαμβάνει την ευθύνη των μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Μην έχοντας άλλη διέξοδο επιβίωσης, η Λόρε αναγκάζεται να κατευθυνθεί -μαζί με τα τέσσερα μικρότερα αδέλφια της- προς το Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της, διασχίζοντας όλη τη γερμανική ύπαιθρο και βιώνοντας αμέτρητες κακουχίες.

Στη χαώδη γερμανική ύπαιθρο, στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι, η Λόρε συναντά το μυστηριώδη Τόμας, ένα νεαρό Εβραίο, ο οποίος έχει μόλις αποφυλακιστεί από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αν και ανεπιθύμητος, ο Τόμας τους ακολουθεί και η Λόρε βρίσκει την εύθραυστη πραγματικότητά της να καταρρέει από συναισθήματα μίσους και επιθυμίας. Για να επιβιώσει θα πρέπει να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο, που έχει διδαχτεί να μισεί, την ώρα που οι συνέπειες των πράξεων και των πεποιθήσεων των γονιών της γίνονται όλο και πιο εμφανείς.


02.30: «ΛΙΝΤΑ ΛΑΒΛΕΪΣ» (LOVELACE) – STAR

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ρομπ Έπσταϊν και Τζέφρι Φρίντμαν
Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Τζέιμς Φράνκο, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Σάρον Στόουν, Άνταμ Μπρόντι, Κλόι Σεβινί, Έρικ Ρόμπερτς

Η Αμάντα Σέιφριντ, την οποία έχουμε δει σε ανάλαφρες ταινίες και μιούζικαλ, εδώ αναλαμβάνει έναν εντελώς κόντρα ρόλο. Την επέλεξαν οι Ρομπ Έπσταϊν και Τζέφρι Φρίντμαν για να ερμηνεύσει τη Λίντα Λάβλεϊς, μια επαρχιωτοπούλα, που πιστεύοντας ότι θα ξεφύγει από τα προβλήματά της παντρεύτηκε κάποιον ο οποίος την έκανε σύμβολο της σεξουαλικής επανάστασης των 70s και βασίλισσα των «βρώμικων» ταινιών.
Είναι η πρωταγωνίστρια της πιο γνωστής πορνό ταινίας, «Το Βαθύ Λαρύγγι». Το τι κρύβεται πίσω από τη διαβόητη ταινία μπορούμε να το μάθουμε μέσα από τη βιογραφική αυτή ταινία.

ΕΡΤ3
—–
20:05 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΡΗ
Δείτε σήμερα: Η CHARLOTTE DE TURCKHEIM ΣΤΟΥΣ ΝΕΝΕΤ – A΄ΜΕΡΟΣ

Στο 14ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής, όπου ένα διάσημο πρόσωπο ταξιδεύει για να ανακαλύψει μακρινά, απομονωμένα άτομα η Charlotte de Turckheim θα συναντήσει τους ανθρώπους Νένετς, στη χερσόνησο Γιαμάλ, στο μακρινό Βορρά της Σιβηρίας.
Πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους -50 ° C , ο άνθρωπος επιβιώνει χάρη σε ένα ζώο: τον τάρανδο. Οι κτηνοτρόφοι Nenets εξακολουθούν να είναι περίπου 10.000 και συνεχίζουν ένα νομαδικό τρόπο ζωής. Κινούνται περίπου 70 φορές το χρόνο σε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα σε αναζήτηση λιβαδιών με λειχήνες, την κύρια πηγή τροφής για τα κοπάδια. Οι άνθρωποι Nenets είναι οι μεγαλύτεροι εκτροφείς ταράνδων στον κόσμο, αλλά για πόσο καιρό; Ποιο είναι το μέλλον αυτού του λαού που ζει πάνω από ένα πολυπόθητο θησαυρό: το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Γης.

ΕΡΤ2
—–

20:30 ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συναυλία-αφιέρωμα στην «Τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο» Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ, σε απευθείας μετάδοση από το Θέατρο Παλλάς.
Ερμηνεύουν οι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ματθίλδη Μαγγίρα.
Ενορχήστρωση: Βασίλης Τενίδης.
Διεύθυνση Χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης.
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου.

24:00 – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: «ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ»

Επιμορφωτική ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ, που καλύπτει την περίοδο της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα 1941-1944.

Το επεισόδιο αρχίζει από το πρωινό της 6ης Απριλίου 1941, ημέρα εκδήλωσης της ταυτόχρονης επίθεσης της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας. Η προέλαση στο ελληνικό έδαφος των γερμανικών στρατευμάτων θα ξεκινήσει από τα βόρεια σύνορα προς τη Θεσσαλονίκη (9 Απριλίου), θα συνεχισθεί σε συνεργασία με τις ιταλικές δυνάμεις για να καταλήξει στα νησιά του Αιγαίου (8 Μαΐου). Στο ενδιάμεσο διάστημα έχουμε την υπογραφή των δύο Πρωτοκόλλων Συνθηκολόγησης (20 και 23 Απριλίου) και την εδαφική κατάκτηση της Αθήνας (27 Απριλίου). Το ντοκιμαντέρ διανθίζεται από τις μαρτυρίες των αγωνιστών-πρωταγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, τις πρωτότυπες συλλογές σπάνιων ή ανέκδοτων φωτογραφιών, τα κινηματογραφικά ντοκουμέντα, καθώς και από έγγραφο αρχειακό υλικό από τις γερμανικές Αρχές, που αποδεικνύει την Αντίσταση και από τη σκοπιά των κατακτητών.

ΣΕΙΡΕΣ
——

21:50 «ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΑΧΟΥΛΑΣ»ALPHA – σε επανάληψη το α’ επεισόδιο της σειράς
Διαβάστε περισσότερα
23:00 «Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΣ»ALPHA – σε επανάληψη το α’ επεισόδιο της σειράς
Διαβάστε περισσότερα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024