«Αντάρτικο» των ευρωπαϊκών λιγκών στο… νέο Champions League
Επίσημη μορφή πήρε η αντίθεση της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL) κατά του νέου τρόπου διεξαγωγής του Champions League, τον οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA. Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων που συνεδρίασαν στη Ζυρίχη αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε ένα «κλειστό» Champions League.
Επίσημη μορφή πήρε η αντίθεση της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL) κατά του νέου τρόπου διεξαγωγής του Champions League, τον οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA.
Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων που συνεδρίασαν στη Ζυρίχη αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε ένα «κλειστό» Champions League.
Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την UEFA, οι διοργανώτριες αρχές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν αγώνες στις ώρες που διεξάγονται αναμετρήσεις του Champions League, κάτι που ως τώρα δεν επιτρέπεται.
Ο Σουηδός πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον, τόνισε ότι η αύξηση των εγγυημένων θέσεων για τα κορυφαία πρωταθλήματα (σ.σ. από το 2018 στους ομίλους του Champions League θα προκρίνονται απευθείας τέσσερις ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία) είναι μόνο η μία πτυχή του προβλήματος.
«Το άλλο ζήτημα αφορά την κατανομή των εσόδων. Οι νέες προτάσεις (σ.σ. της UEFA) είναι χειρότερες από το υπάρχον καθεστώς» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Όλσον αναμένεται να συναντηθεί μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου με το νέο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ήδη οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ομάδων εργασίας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Οι αποφάσεις της UEFA για τη μορφή του Champions League την τριετία 2018-2021 ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά, σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ήταν ουσιαστικά «ακέφαλη», και υπό την πίεση του «λόμπι» των ισχυρών συλλόγων της Ευρώπης (European Clubs Association).
Η EPFL εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά της, τονίζοντας ότι δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις και να καταθέσει τις απόψεις της.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΖΑΟΝ στον πρώτο τελικό της Volley League Γυναικών, επικράτησε με 3-0 σετ στο κλειστό του Μετς κι έκανε το 1-0 στη σειρά.
Οι 12 παίκτες που επέλεξε ο Γιώργου Μπαρτζώκα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague.