Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία παρατείνει την εκεχειρία στο Χαλέπι - «Δεν αρκεί» λέει ο ΟΗΕ

Η Ρωσία παρατείνει την εκεχειρία στο Χαλέπι – «Δεν αρκεί» λέει ο ΟΗΕ

Η Ρωσία ανακοίνωσε την παράταση της παύσης πυρός στο Χαλέπι κατά 24 ώρες. Νωρίτερα, ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι η Μόσχα προτίθεται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι για 11 ώρες κάθε μέρα επί τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, σημειώνει ο ΟΗΕ, αυτό δεν αρκεί ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την αποχώρηση των μαχητών από την πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την παράταση της παύσης πυρός στο Χαλέπι κατά 24 ώρες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την παράταση της «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» -η οποία επρόκειτο να λήξει το βράδυ της Πέμπτης- κατά ένα 24ωρο και σημείωσε ότι η κίνηση αυτή έχει τη στήριξη της συριακής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι η Μόσχα προτίθεται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι για 11 ώρες κάθε μέρα επί τέσσερις ημέρες. Ωστόσο, σημειώνει ο ΟΗΕ, αυτό δεν αρκεί ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την αποχώρηση των μαχητών από την πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Σταφάν ντε Μιστούρα καλωσόρισε την καθημερινή κατάπαυση πυρός ώστε να φύγουν οι τραυματίες, ωστόσο -όπως είπε- απαιτείται να συμφωνήσουν οι αντάρτες της Τζαμπχάτ Φατέχ αλ-Σαμ να συμφωνήσουν να φύγουν από την πόλη και η συριακή κυβέρνηση να εγγυηθεί την παραμονή της τοπικής διακυβέρνησης στην εξουσία.

Ο σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά θέματα, Γιαν Ένγκλαντ, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρώτοι από τους «αρκετές εκατοντάδες» αρρώστους και τραυματίες θα βγουν από την πόλη την Παρασκευή και θα κατευθυνθούν είτε στο δυτικό Χαλέπι, το οποίο ελέγχει η κυβέρνηση, είτε στο Ιντλίμπ το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες.

Ο Έγκελαντ σημείωσε ότι ο ΟΗΕ επιθυμεί την επέκταση της κατάπαυσης του πυρός μέχρι τη Δευτέρα, αλλά σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για να μεταφερθούν τρόφιμα στην πολιορκημένη ζώνη.

Η εκεχειρία που κήρυξε η Μόσχα τέθηκε σε ισχύ στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης. Η εκεχειρία αποδεικνύεται εύθραυστη, καθώς δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει μάχες και πυρά πυροβολικού.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ρωσίας στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024