O Τομέας Καλλυντικών της Henkel Hellas για 3η συνεχόμενη χρονιά παραμένει ενεργά στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, στηρίζοντας το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς «Μαζί κτίζουμε το αύριο» που αφορά στη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας» σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

O Τομέας Καλλυντικών της Henkel Hellas για 3η συνεχόμενη χρονιά παραμένει ενεργά στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, στηρίζοντας το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς «Μαζί κτίζουμε το αύριο» που αφορά στη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας» σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαιδευτική υποστήριξη και η δημιουργική απασχόληση παιδιών από μη προνομιούχες οικογένειες ή οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων. Σε μία ξεχωριστή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ευθύνης, η Henkel αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που στήριξε το νέο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και κατανοώντας τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής, η Henkel παραμένει θερμή υποστηρικτής του προγράμματος και εξακολουθεί να στηρίζει τη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας» και αυτή τη σχολική χρονιά, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για συμβολή στην κοινωνική πρόοδο.

Το πρόγραμμα «Μαζί κτίζουμε το αύριο» συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, καθώς στο πλαίσιο των τριών χρόνων λειτουργίας των δύο Κέντρων στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη έλαβαν υποστήριξη συνολικά 1.000 παιδιά και οι οικογένειές τους, μέσω εκπαιδευτικής υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης και συμβουλευτικής γονέων. Πέρα από την συμβολή της εταιρίας στην υλοποίηση του προγράμματος με τη μορφή χορηγίας, η προσπάθεια αγκαλιάστηκε και από τους εργαζόμενους των τριών τομέων της Henkel Hellas, οι οποίοι συγκέντρωσαν κούτες με γραφική ύλη και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το πρόγραμμα «Μαζί κτίζουμε το αύριο» έχει επίσης την υποστήριξη της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε, ενώ κοινή δράση Henkel-Μασούτης αποτελεί η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών της αλυσίδας και το κάλεσμά τους για εθελοντική συνεισφορά. Συγκεκριμένα, για τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιείται συγκέντρωση γραφικής ύλης στα καταστήματα «Μασούτης» σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με τη συνεργασία ο κ. Γιώργος Πρωτόπαππας, Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που o Τομέας Καλλυντικών της Henkel Hellas ενισχύει τα τελευταία  χρόνια το έργο μας με συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να στηρίξουμε ουσιαστικά τα παιδιά που έχουν τόση ανάγκη, καθώς και τις οικογένειές τους που έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της συνεχιζόμενης κρίσης».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία:

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Henkel, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η επιθυμία για συμβολή στην κοινωνική πρόοδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Henkel προωθεί και στηρίζει κοινωνικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα, προγράμματα υγείας και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και διεθνώς. Πέραν των συνεισφορών σε είδος ή των χορηγικών συνεισφορών, σημαντικό ρόλο στην κάθε της προσπάθεια της εταιρίας αναλαμβάνουν και οι εργαζόμενοί της, που με ενθουσιασμό, κατανόηση, θέληση για βοήθεια και προσωπική δέσμευση συμβάλλουν στην υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών.

Πώς διαπιστώθηκε η ανάγκη για τη έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας:

Σύμφωνα με την επίσημη μελέτη του ΟΟΣΑ και τα στοιχεία μέχρι τέλη 2012, η Ελλάδα στο διάστημα 2010-2012 υποχώρησε 17 θέσεις σχετικά με τις ικανότητες των μαθητών Β’ και Γ’ Γυμνασίου στους τομείς μαθηματικών, ανάγνωσης και φυσικών επιστημών.

Σε σύνολο 65 χωρών, η Ελλάδα από 25η είναι 42η και δυστυχώς είναι σε χειρότερη θέση από Ρουμανία, Εσθονία, Βουλγαρία. Οι χαμηλές επιδόσεις αυξήθηκαν δραματικά στα μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε και να μετράμε το 2013.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει το Σωματείο  προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες οικογενειών σε κρίση, θέλησε να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικής/κοινωνικής προσφοράς με την ονομασία «Μαζί κτίζουμε το αύριο», με το οποίο θα καλύπτονται οι μαθησιακές ανάγκες παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου (11 – 15 ετών), από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται «ωφέλιμος» χρόνος για τους γονείς προκειμένου να τον αφιερώσουν στη δική τους επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο Τομεάς Καλλυντικών της Henkel Hellas ανέλαβε τη χορηγία του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έρχεται να καλύψει τη διαπιστωμένη ανάγκη πολλών οικογενειών που βρίσκονται σε αδυναμία -για οικονομικούς λόγους- να υποστηρίξουν με δικά τους μέσα τη μαθησιακή/σχολική πρόοδο των παιδιών.

Ξένη δημοσίευση

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr