Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σπορ μέλλον για το Toyota Yaris με έμπνευση από το WRC

Νέο σπορ μέλλον για το Toyota Yaris με έμπνευση από το WRC

Μια «πολιτική» υψηλών επιδόσεων εκδοχή του Yaris φαίνεται να προετοιμάζει η Toyota, στο πλαίσιο της επανόδου της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, μετά από 17 χρόνια απουσίας.

Μια «πολιτική» υψηλών επιδόσεων εκδοχή του Yaris φαίνεται να προετοιμάζει η Toyota, στο πλαίσιο της επανόδου της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, μετά από 17 χρόνια απουσίας.

«Η εμπλοκή με το μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν έχει καμία χρησιμότητα αν δεν αντικατοπτρίζεται με κάποιον τρόπο στην γκάμα προϊόντων. Και αυτό που θα ακολουθήσει, θα σας πείσει ότι σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως την συμμετοχή μας στο WRC και σε επίπεδο προσφερόμενων προϊόντων. Ειδικά στην Ευρώπη, η επιθυμία μας είναι να παρουσιάσουμε κάτι το οποίο θα αντικατοπτρίζει την συμμετοχή μας στο WRC», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Johan Van Zyl, προϊδεάζοντας για την άφιξη εκδόσεων με επιρροές από το αγωνιστικό Yaris που από το 2017 θα συμμετάσχει στο WRC από το 2017.

Ενδεικτική επίσης για τα σχέδια της Toyota αλλά και για το πώς αυτά θα υλοποιηθούν είναι η δήλωση του επικεφαλής της ιαπωνικής φίρμας στην Ευρώπη, Johan Van Zyl ο οποίος πέραν των παραπάνω σημείωσε ότι: «Είμαι ένας τυπικός λάτρης των αυτοκινήτων και μου αρέσει να βλέπω και άλλους ανθρώπους να μοιράζονται την ίδια χαρά, ιδίως όταν πρόκειται για ιδιαιτέρως ενθουσιώδεις. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που τους αρέσει να φορούν τα ίδια αθλητικά παπούτσια με κορυφαίους αθλητές ακόμα και αν δεν μπορούν να τρέξουν εξίσου γρήγορα».

Όπως και να έχει με τις προδιαγραφές μιας επικείμενης σπορ έκδοσης του Yaris, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα έχει ως αφετηρία την νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, κατ΄επέκταση δεν πρέπει να αναμένεται πριν το 2018.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, η Toyota να προκρίνει ένα υβριδικό σύνολο επιδόσεων για την ισχυρότερη εκδοχή του Yaris. Μια άλλη εκδοχή θέλει το «αθλητικό» Yaris να εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου με απόδοση κοντά στους 190 ίππους η οποία θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει επάξια τον ανταγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση την εξέλιξη του εμπνευσμένου από το WRC αλλά «πολιτικού» Yaris θα αναλάβει το αγωνιστικό σκέλος της Toyota, Gazoo Racing το οποίο μέχρι πρότινος, δραστηριοποιούνταν κυρίως σε ιαπωνικό έδαφος ωστόσο, όπως έδειξε η πρόσφατη έκθεση του Παρισιού όπου παρουσιάστηκε το αγωνιστικό Yaris WRC, η Gazoo αποτελεί πλέον το παγκόσμιο αγωνιστικό τμήμα των Ιαπώνων. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι η Gazoo Racing έχει ήδη ξεκινήσει από καιρό να πειραματίζεται με πρωτότυπες αγωνιστικές εκδοχές του Yaris.


Toyota Yaris WRC

«Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα μηχανοκίνητου αθλητισμού με παγκόσμια απήχηση και η Gazoo είναι ιδανική για να στηρίξει αυτήν την προσπάθειά μας, δημιουργώντας τετράτροχα που να προκαλούν κύματα ενθουσιασμού. Αν αγαπάς τα αυτοκίνητα, δεν θες μόνο να σε μεταφέρουν από το ένα σημείο σε ένα άλλο αλλά κάτι παραπάνω», κατέληξε ο Johan Van Zyl, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια παρερμηνείας σε σχέση με τα όσα επιφυλάσσει η συμμετοχή της Toyota στο WRC για την γκάμα των προϊόντων της.

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024