Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόμικ στη Γαλλία έρχεται να φωτίσει «τη σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν»

Κόμικ στη Γαλλία έρχεται να φωτίσει «τη σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν»

«Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν» είναι ο τίτλος νέου σατιρικού κόμικ που κυκλοφόρησε στη Γαλλία. Οι δημιουργοί του δηλώνουν πως ελπίζουν να διαφωτίσει τους νέους ανθρώπους για το πραγματικό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου (FN), καθώς το ακροδεξιό κόμμα επιδιώκει να εγκαθιδρύσει την εικόνα ενός κεντροδεξιού κόμματος με το βλέμμα στις προεδρικές κάλπες του 2017.

«Η σκοτεινή πλευρά της Μαρίν Λεπέν» είναι ο τίτλος νέου σατιρικού κόμικ που κυκλοφόρησε στη Γαλλία. Οι δημιουργοί του δηλώνουν πως ελπίζουν να διαφωτίσει τους νέους ανθρώπους για το πραγματικό πρόσωπο του Εθνικού Μετώπου (FN), καθώς το ακροδεξιό κόμμα επιδιώκει να εγκαθιδρύσει την εικόνα ενός κεντροδεξιού κόμματος.

Επενδύοντας στην απογοήτευση των πολιτών για την μεταναστευτική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος του FN, Μαρίν Λεπέν επιχειρεί να ρίξει τους τόνους με την ελπίδα να προσελκύσει κεντροδεξιούς ψηφοφόρους με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Ο χρόνος περνάει και εμφανίζεται μια νέα γενιά ψηφοφόρων. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μια νέα γενιά ψηφοφόρων που δεν είναι πολύ απαιτητικοί σε ιδεολογικά ζητήματα και που κάποιες φορές δεν γνωρίζουν ούτε την ιστορία του Εθνικού Μετώπου. Οπότε το περιοδικό είναι ένας τρόπος υπενθύμισης στους ανθρώπους τι είναι πραγματικά αυτό το κόμμα, τι εξακολουθεί να είναι» τόνισε ο σκιτσογράφος.

«Είναι πράγματι αντίθετη με τις παραδοσιακές εξτρεμιστικές ιδεολογίες του κόμματος της; Μερικές φορές το αμφιβάλλω» υποστήριξε ο Riss, αναφερόμενος στην Λεπέν.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου δήλωσε πως αμφιβάλει αν η Μαρίν Λεπέν διαβάσει το περιοδικό. «Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για μας» σχολίασε.

Η γελοιογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού εμφανίζει την Λεπέν να φορά ένα σηκωμένο λευκό φόρεμα, να στέκεται πάνω από ένα σύστημα εξαερισμού, με ένα τσιγάρο να κρέμεται από το στόμα της, σε μια παρωδία της εμβληματικής φωτογραφίας της Μέριλιν Μονρόε.

«Δεν είναι ένας τέρας από το πρωί ως το βράδυ, αλλά προκαλεί ανησυχία» τόνισε ο συνδημιουργός του κόμικ Ρίσαρντ Μάλκα, δικηγόρος και σεναριογράφος. «Και αν την δαιμονοποιήσεις, οι άνθρωποι δεν θα σε ακούσουν. Θέλουμε να δείξουμε ποια πραγματικά είναι, μαζί με την σκοτεινή και την φωτεινή πλευρά της» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024