Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

FT: Ειδική μεταχείριση της Deutsche Bank από την ΕΚΤ

Ειδική μεταχείριση επιφύλαξε η ΕΚΤ στη Deutsche Bank κατά τις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής (stress tests) των πιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ειδική μεταχείριση επιφύλαξε η ΕΚΤ στη Deutsche Bank κατά τις καλοκαιρινές ασκήσεις αντοχής (stress tests) των πιστωτικών ιδρυμάτων της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα των stress test για τη Deutsche Bank βελτιώθηκε χάρη σε μια ειδική παραχώρηση, που συμφωνήθηκε από την EKT, η οποία είναι η εποπτεύουσα Αρχή.

Τα αποτελέσματα της Deutsche Bank περιλάμβαναν έσοδα 4 δισ. δολαρίων από την πώληση του μεριδίου της στην κινεζική τράπεζα Hua Xia, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, που ήταν η προθεσμία για να ληφθούν υπόψη συναλλαγές των τραπεζών στα αποτελέσματά τους.

Ειδικότερα, η πώληση στη Hua Xia συμφωνήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ τώρα αντιμετωπίζει καθυστέρηση, καθώς δεν ορίστηκε καταληκτική προθεσμία των ρυθμιστικών Αρχών τον περασμένο μήνα. Πάντως, η τράπεζα επιμένει ότι η συμφωνία θα κλείσει.

Ο χειρισμός της συναλλαγής με τη Hua Xia παρουσιάσθηκε σε μία υποσημείωση των αποτελεσμάτων της άσκησης αντοχής για τη Deutsche Bank.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, για καμία άλλη από τις 50 τράπεζες, που πέρασαν από τα stress tests, δεν υπήρξαν ανάλογες υποσημειώσεις, αν και αρκετές από αυτές είχαν κάνει συμφωνίες που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Σε μία περίπτωση, δε, η ισπανική τράπεζα Caixabank ολοκλήρωσε την πώληση στοιχείων ενεργητικού της στο εξωτερικό, ύψους 2,65 δισεκ. ευρώ, στη μητρική της εταιρεία Criteria Holding τον Μάρτιο, αλλά δεν της επιτράπηκε να περιλάβει το αποτέλεσμα της πώλησης στα αποτελέσματά της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024