Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ζούμε μια διαρκή απόπειρα μιντιακού πραξικοπήματος

Τσίπρας: Ζούμε μια διαρκή απόπειρα μιντιακού πραξικοπήματος

Με σφοδρότατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Χαρακτήρισε τη ΝΔ «απελπισμένη συνήγορο της διαπλοκής» και τόνισε ότι είναι ύβρις η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μία διαρκής απόπειρα μιντιακού πραξικοπήματος» τόνισε.

Με σφοδρότατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Χαρακτήρισε τη ΝΔ «απελπισμένη συνήγορο της διαπλοκής» και τόνισε ότι είναι ύβρις η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μία διαρκής απόπειρα πραξικοπήματος. Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα, όχι στρατιωτικού, αλλά μιντιακού πραξικοπήματος» τόνισε.

«Ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει, αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε για τα ψεύδη, για τις συκοφαντίες και για τα πεπραγμένα σας» είπε.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μία διαρκής απόπειρα πραξικοπήματος. Πρόκειται για ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα, όχι στρατιωτικού αλλά μιντιακού πραξικοπήματος» τόνισε. «Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση επειδή έπαψε να τους κάνει τα χατίρια» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις – αέρα».

«Να γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τρέχει πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες. Θα μείνετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης για πολλά χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Εκτίμησε ότι η δυνατότητα «να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου «δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες»».

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος παρά διαπλεκόμενος».

Χαρακτήρισε ύβρη την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προσθέτοντας ότι «μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις».

«Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, στον υποτιθέμενο «δικό μας καναλάρχη» συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο Έψιλον και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: «Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο» ανέφερε.

Και συνέχισε: «27 ολόκληρα χρόνια ασυδοσίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε τώρα και λέμε ότι μπαίνει τέρμα σε όλη αυτή την ασυδοσία. Όλοι ξαφνικά κόπτεστε για την συνταγματική τάξη. Επί 27 χρόνια είχατε μετατρέψει σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα της χώρας».

Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Το νταβατζιλίκι τώρα τελείωσε πραγματικά» πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τα δάνεια των κομμάτων

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί άνοιξαν οι «ντουλάπες» της διαπλοκής.

«Έρχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Δηλαδή οι ίδιοι να παραδέχονται και εσείς να κάνετε τους απελπισμένους συνηγόρους; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ; Σας ρωτώ ευθέως, κ. Μητσοτάκη, η εξυγίανση των οικονομικών της ΝΔ που επαγγέλλεστε, θα συμπεριλάβει και την αποπληρωμή των δανείων σας; » ρώτησε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός.

«Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα» συνέχισε, ενώ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν «θα αποπληρώσει και το προσωπικό του δάνειο για τον «Κήρυκα Χανίων»».

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είπε: «Τι έγιναν τα 16 εκατομμύρια ευρώ που ξαφνικά ανακαλύφθηκαν στα ταμεία του κόμματός σας; Είχατε την πολυτέλεια να τα ξεχάσετε κάπου; Εγώ μπορεί να ξεχάσω σε ένα σακάκι ένα 5ευρω ή ένα 10ευρω. Αν χάσω 50ευρω το ψάχνω. Εσείς 16 εκατ. ευρώ δεν τα πήρατε χαμπάρι;».

Για τη φοροδιαφυγή

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή «το πάρτι έχει τελειώσει» τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα.

«Κρύψατε τις λίστες στα συρτάρια και μόνο μετά την πίεση της λαϊκής κατακραυγής, τις παραδώσατε στη Δικαιοσύνη και βγήκατε ως συνήγοροι υπεράσπισης των φοροφυγάδων φίλων σας» τόνισε.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα, ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Για τη Δικαιοσύνη

Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων, είπε ο πρωθυπουργός. «Όλοι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ποιος σήκωνε τηλέφωνα για να καθοδηγήσει ανώτερους και ανώτατους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς» είπε.

Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει «θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση» θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση, τόνισε.

Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς, είπε στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Για την οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα ζητήματα της οικονομίας. «Μας κατηγορούσατε ότι καταστρέψαμε την οικονομία. Εσείς έχετε την ευθύνη για την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25%».

Και συνέχισε: «Μας κατηγορούσατε ότι κατέρρευσαν τα έσοδα και έχουμε αύξηση δημοσίων εσόδων. Κάθε κινδυνολογία για την ενεργοποίηση του κόφτη έχει καταρρεύσει, καθώς τα έσοδα υπεραποδίδουν ε,νώ το Eurogroup θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης» είπε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε, ακόμη, τον κ. Μητσοτάκη ότι το εναλλακτικό του πρόγραμμα είναι οι απολύσεις, οι περικοπές, η απορρύθμιση και η συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος.

«Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση. Είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω» είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είστε παιδί της Siemens»

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε:

«Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινούσατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

Η δευτερολογία

«Κύριε Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον «Κήρυκα Χανίων»» ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Περιμένουμε μια απάντηση, αν δεν απαντήσατε, τότε για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο.

Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα.

Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες.

Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι «από τη μιά ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024