Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα κανάλια

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα κανάλια

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας ITV CP. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του. Επίσης, στο ΣτΕ κατατέθηκαν δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται η μια κατά της άλλης, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Επίσης, στο ΣτΕ κατατέθηκαν δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Συγκεκριμένα, η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα κανάλια, στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.

Τέλος, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι η πρoκήρυξη είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024