Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα

Στα θρανία κάθονται από σήμερα, Δευτέρα, για ένα τετράωρο (από τις 2 μ.μ. ώς τις 6 μ.μ.), τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιστρατεύει 12 λεωφορεία που θα μεταφέρουν τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας σε σχολικές μονάδες.

Στα θρανία κάθονται από σήμερα, Δευτέρα, για ένα τετράωρο (από τις 2 μ.μ. ώς τις 6 μ.μ.), τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας, στις τέσσερις ώρες θα διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την αγγλική ή μια άλλη γλώσσα επιλογής τους -ανάλογα με το πού θα ήθελαν οι γονείς να πάνε αργότερα- μαθηματικά, υπολογιστές, καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθώς και θέματα που αφορούν αγωγή ή αθλητισμό.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιστρατεύει 12 λεωφορεία που θα μεταφέρουν τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας σε σχολικές μονάδες. Επιπλέον, ο ΔΟΜ έχει αναλάβει και τη διανομή ενός school kit για κάθε παιδί δημοτικού, το οποίο περιλαμβάνει στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμα, ξύστρα, κασετίνα, τετράδια και ψαλίδι.

Από το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα θα αναχωρήσουν 198 παιδιά για τέσσερα δημοτικά σχολεία και 45 παιδιά για ένα γυμνάσιο.

Από τη δομή του Λαυρίου θα μεταφερθούν 33 παιδιά σε δυο δημοτικά σχολεία και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο. Επίσης από το Δερβένι (Δίον) 33 παιδιά θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό ένα δημοτικό σχολείο και 14 παιδιά σε ένα γυμνάσιο.

Συνολικά 144 παιδιά που φιλοξενούνται στα Λαγκαδίκια θα φοιτήσουν σε δυο δημοτικά και ένα γυμνάσιο.

Τέλος, 50 παιδιά που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της Κόνιτσας θα φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής και 52 προσφυγόπουλα από την ίδια δομή σε ένα γυμνάσιο.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου στην Κόνιτσα, Λ.Αναστασίου, καλωσόρισε τους μαθητές και παράλληλα τόνισε την «μεγάλη ευθύνη», όπως είπε, λέγοντας πως «είναι βαρύ το φορτίο που επωμίζεται».

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςκ. Γρηγόρης Τζίμας υποσχέθηκε πως οι δάσκαλοι και η τοπική κοινωνία, θα σταθούν δίπλα στα παιδιά για οτιδήποτε χρειαστούν, ενώ η συντονίστρια του κέντρου της Κόνιτσας, κ. Κατερίνα Μητοπούλου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και δύναμη στους δασκάλους.

«Όποιο και εάν είναι το χρονικό διάστημα της παραμονής, η όμορφη και φιλόξενη Κόνιτσα θα σας παρέχει τα απαραίτητα για αξιοπρεπή διαβίωση. Όλοι μαζί στηρίζουμε το δικαίωμα στην μάθηση» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024