Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βρυχάται» η Τουρκία κατά του PKK μετά την αιματηρή επίθεση καμικάζι

«Βρυχάται» η Τουρκία κατά του PKK μετά την αιματηρή επίθεση καμικάζι

Στο «κόκκινο» ανέβασε το θερμόμετρο στη νοτιοανατολική Τουρκία η αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό σε σημείο ελέγχου του στρατού στην περιοχή Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι. Δεκαοκτώ είναι οι νεκροί, δέκα στρατιώτες και οκτώ πολίτες, και 29 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που άνοιξε κρατήρα βάθους έξι μέτρων στο έδαφος. Για καμικάζι του PKK κάνει λόγο η Τουρκία, επιχείρηση στην περιοχή εξαπέλυσε ο στρατός.

Στο «κόκκινο» ανέβασε το θερμόμετρο στη νοτιοανατολική Τουρκία η αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό σε σημείο ελέγχου του στρατού στην περιοχή Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι. Δεκαοκτώ είναι οι νεκροί, δέκα στρατιώτες και οκτώ πολίτες, και 29 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που άνοιξε κρατήρα βάθους έξι μέτρων στο έδαφος.

Για καμικάζι του PPK κάνει λόγο η Τουρκία· επιχείρηση στην περιοχή εξαπέλυσε ο στρατός, ενώ επιβλήθηκε (ξανά) απαγόρευση στα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν εικόνες από το σημείο της επίθεσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι το φορτηγό μέσα στο οποίο ανατινάχθηκε ο καμικάζι ήταν παγιδευμένο με πέντε τόνους εκρηκτικών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι πρόσφατες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε αστικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας έχουν περιορίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές ικανότητες του PKK με αποτέλεσμα να στρέφονται τώρα σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε επίσης ανακοίνωση λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, μαζί με το έθνος, να εμποδίσει επιθέσεις του PKK λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά μέτρα τόσο εντός, όσο και εκτός Τουρκίας.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που σχηματίστηκε κρατήρας φάρδους 10 έως 15 μέτρων και βάθους 6 έως 7 μέτρων στον τόπο της επίθεσης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται δέκα στρατιώτες και 16 πολίτες.

Ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν εξηγείται από το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σημείο όπου κόσμος περίμενε ένα μικρό λεωφορείο.

Η επαρχία Χακάρι βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν την ευθύνη για την επίθεση στους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς κατήγγειλε την «ωμή επίθεση που διέπραξαν τρομοκράτες εναντίον Τούρκων στρατιωτών» λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν θα ενδώσει ποτέ στις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε αντίποινα για τη επίθεση, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών, σύμφωνα με το Anadolu.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024