Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα 5 έως 11 ετών στη Γερμανία

Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα 5 έως 11 ετών στη Γερμανία

Φωνάζοντας ακροδεξιά συνθήματα ομάδα νεαρών στην ανατολική Γερμανία απείλησε με μαχαίρι τρία προσφυγόπουλα από τη Συρία και τα χτύπησε, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Τα παιδιά, αγόρια ηλικίας πέντε, οκτώ και 11 ετών, αποβιβάζονταν από λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης, όταν δέχθηκαν επίθεση...

Φωνάζοντας ακροδεξιά συνθήματα ομάδα νεαρών στην ανατολική Γερμανία απείλησε με μαχαίρι τρία προσφυγόπουλα από τη Συρία και τα χτύπησε, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Τα προσφυγόπουλα, αγόρια ηλικίας πέντε, οκτώ και 11 ετών, αποβιβάζονταν από λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης, όταν δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή είδαν πολλούς νεαρούς, ηλικίας από 15 μέχρι 20 ετών, κοντά στο σημείο της επίθεσης αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι από αυτούς μετείχαν στο επεισόδιο.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από πέρυσι.

Η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) -το οποία έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στην πολιτική ανοικτών θυρών της Άνγκελα Μέρκελ στο Προσφυγικό- έχει επίσης αυξηθεί κατακόρυφα από πέρυσι, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια όπου η ανεργία είναι σχετικά υψηλότερη σε σύγκριση με τα δυτικά.

Με «σημαία» το «εθνικό συμφέρον» σε μία εκστρατεία επικεντρωμένη κατά της πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου στο Προσφυγικό «που έφερε το χάος», η Εναλλακτική για τη Γερμανία προκάλεσε το Σεπτέμβριο το πρώτο εκλογικό σοκ στην Χριστιανδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ στις κρατιδιακές κάλπες της Δυτικής Πομερανίας-Μακλεμβούργου για να ακολουθήσουν οι κάλπες στο Βερολίνο.

Έχοντας καταγράψει μεγάλη άνοδο στις κρατιδιακές κάλπες η AfD κινείται με φόρα προς την είσοδο στην Μπούντεσταγκ στις βουλευτικές εκλογές του 2017.

Πολιτικοί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος στη Γερμανία καταδίκασαν την Πέμπτη τις κατάπτυστες δηλώσεις της επικεφαλής της AfD Φράουκε Πέτρι, η οποία συνέκρινε τους πρόσφυγες με κοπρόχωμα.

Χλευάζοντας την ιδέα ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσφέρουν στις κοινωνίες περισσότερη ποικιλομορφία, η Πέτρι είπε: «Τι να πούμε για την εκστρατεία ‘Η Γερμανία είναι πολύχρωμη’; Και το κοπρόχωμα πολύχρωμο είναι» σύμφωνα με το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024