ΔΣΑ: Η συνάντηση Τσίπρα – ανώτατων δικαστών «εγείρει εύλογες υπόνοιες»
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων «δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη» τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), προσθέτοντας ότι «εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην "λύση" εκκρεμών νομικών ζητημάτων».
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων «δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη» τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), προσθέτοντας ότι «εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην “λύση” εκκρεμών νομικών ζητημάτων».
Ειδικότερα, ο ΔΣΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει:
«Είναι αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι των κρατικών λειτουργιών πρέπει να συνευρίσκονται και να συνομιλούν.
Όμως, η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη.
Προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες μετά την ματαίωση της διασκέψεως του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση όπου κρίνεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Έγινε μια μόλις ημέρα μετά τις ηχηρές καταγγελίες Αντιπροέδρων του ιδίου Δικαστηρίου για εκτροπή της Δικαιοσύνης από το συνταγματικό της ρόλο και ανεπίτρεπτη αρνησιδικία, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή τους από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ.
Έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.
Πραγματοποιήθηκε, τέλος, με σπουδή, που τελεί σε κραυγαλέα αντίθεση με την επί πεντάμηνο αδράνεια του Πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκφράζει θεσμικά και συλλογικά το δικαστικό σώμα.
Υπό το κράτος των συμπτώσεων αυτών, η συνάντηση που έγινε έχει απωλέσει τα αμιγή θεσμικά της χαρακτηριστικά και εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην «λύση» εκκρεμών νομικών ζητημάτων.
Σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
- Γιατί ο Τραμπ έχει δίκιο με την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από Γερμανία
- Ο περίεργος αγώνας δρόμου της ΕΠΟ για τον Λανουά και της ΚΕΔ για τους νέους πίνακες διαιτητών
- AI: Πόσο κοντά είναι ένας Αρμαγεδδώνας τεχνητής νοημοσύνης – Το μεγάλο στοίχημα για τις κυβερνήσεις
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 22 Μαΐου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442