Δεκαπέντε γυναίκες προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας
Το «πλοίο των γυναικών», που έχει στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πέρασε την Τετάρτη το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν. Περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο Zaytouna- Oliva.
Το «πλοίο των γυναικών», που έχει στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πέρασε την Τετάρτη το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν.
«Το Zaytouna – Oliva πέρασε το μοιραίο όριο των 100 ναυτικών μιλίων και όλα πάνε καλά», δήλωσε η Κλοντ Λεοστίκ σε τηλεφωνική επικοινωνία. Το πλοίο βρισκόταν το πρωί της Τετάρτης σε απόσταση 80 μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ότι οι Αρχές της χώρας δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να φτάσει στην ακτή και ότι θα το σταματήσουν για να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ.
Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει μέσω θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006. Όλες όμως ήταν αποτυχημένες.
«Οι γυναίκες που βρίσκονται στο πλοίο είδαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα φώτα που τις ακολουθούσαν» και υπέθεσαν ότι πρόκειται για το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, πρόσθεσε η Λεοστίκ.
Περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο Zaytouna- Oliva.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Παρουσιάστηκαν ιστορικό βιβλίο και ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα
- Ο Κάνιε Γουεστ θα πληρώσει πάνω από 400.000 δολάρια για πνευματικά δικαιώματα
- «Καμία ανοχή σε φαινόμενα δολιοφθοράς της δημόσιας περιουσίας» λέει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442