Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαπέντε γυναίκες προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας

Δεκαπέντε γυναίκες προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας

Το «πλοίο των γυναικών», που έχει στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πέρασε την Τετάρτη το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν. Περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο Zaytouna- Oliva.

Το «πλοίο των γυναικών», που έχει στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πέρασε την Τετάρτη το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν.

«Το Zaytouna – Oliva πέρασε το μοιραίο όριο των 100 ναυτικών μιλίων και όλα πάνε καλά», δήλωσε η Κλοντ Λεοστίκ σε τηλεφωνική επικοινωνία. Το πλοίο βρισκόταν το πρωί της Τετάρτης σε απόσταση 80 μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ότι οι Αρχές της χώρας δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να φτάσει στην ακτή και ότι θα το σταματήσουν για να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ.

Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει μέσω θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006. Όλες όμως ήταν αποτυχημένες.

«Οι γυναίκες που βρίσκονται στο πλοίο είδαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα φώτα που τις ακολουθούσαν» και υπέθεσαν ότι πρόκειται για το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, πρόσθεσε η Λεοστίκ.
Περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο Zaytouna- Oliva.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024