ΤΕΙ: Ζητούν να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ ζητούν επίσης από το υπουργείο να ξεκινήσουν άμεσα να δίνουν μεταπτυχιακά.
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία ήταν η πρώτη για το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, τα ΤΕΙ ζητούν από το υπουργείο να μετονομαστούν σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και να ξεκινήσουν άμεσα να δίνουν μεταπτυχιακά.
Όσον αφορά στη διαδικασία μετονομασίας, πρέπει να το αποφασίσει η συνέλευση του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, να το στείλει στο Συμβούλιο Ιδρύματος και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κάνει ή όχι αποδεχτή την πρόταση.
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ αποφάσισαν την προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνουν – Οι ημερομηνίες ανά κατηγορία δικαιούχων
- LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια
- Στις 12 Ιανουαρίου η ιδρυτική διακήρυξη για το ΚΥΜΑ του Καραχάλιου – «Μακάρι να είναι πρόεδρος η Καρυστιανού»
- Παράπονα από τον Ομπράντοβιτς: «Αποτύχαμε να προσαρμοστούμε στα κριτήρια της διαιτησίας»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η διασκευή της «Θαλασσογραφίας» του Διονύση Σαββόπουλου και το ιδιαίτερο μήνυμα
- Βουλιαγμένης: Συνελήφθη 59χρονος οδηγός που κατηγορείται ότι απείλησε άλλον με τσεκούρι

