Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wikileaks: Έως τις 8 Νοεμβρίου τα έγγραφα για τις αμερικανικές εκλογές

Wikileaks: Έως τις 8 Νοεμβρίου τα έγγραφα για τις αμερικανικές εκλογές

Στέλνοντας το μήνυμα πως «το Wikileaks είναι εδώ», ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ απευθύνθηκε στο κοινό με ομιλία του για τη δέκατη επέτειο του δικτύου, από την οποία πολλοί περίμεναν «αποκαλύψεις» εγγράφων σχετικές με τις αμερικανικές εκλογές -κάτι που τελικά δεν έγινε, με τον Ασάνζ να δεσμεύεται για τη δημοσίευση πριν από τις 8 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο Ασάνζ αρνήθηκε πως η δημοσίευση στοχεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στέλνοντας το μήνυμα πως «το Wikileaks είναι εδώ», ο ιδρυτής του Τζούλιαν Ασάνζ απευθύνθηκε στο κοινό με ομιλία του για τη δέκατη επέτειο του δικτύου, από την οποία πολλοί περίμεναν «αποκαλύψεις» εγγράφων σχετικές με τις αμερικανικές εκλογές -κάτι που τελικά δεν έγινε, με τον Άσανζ να δεσμεύεται για τη δημοσίευση πριν από τις 8 Νοεμβρίου.

Ο Ασάνζ αρνήθηκε πως η δημοσίευση στοχεύει την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως οι σχετικές αναφορές που κυκλοφόρησαν δεν είχαν βάση.

Σε μήνυμά του την Τρίτη, που μεταδόθηκε σε εκδήλωση στο Βερολίνο για την επέτειο του Wikileaks, ο Ασάνζ ανέφερε πως πρόκειται να δημοσιευτούν περίπου ένα εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν τρεις κυβερνήσεις και τις αμερικανικές εκλογές.

Η δημοσίευση, είπε, θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου, και σκοπός είναι να υπάρχει δημοσίευση κάθε εβδομάδα για τις επόμενες δέκα εβδομάδες.

Ο ιδρυτής του Wikileaks, που παραμένει «έγκλειστος» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, είπε πως το Wikileaks θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη κι αν ο ίδιος χρειαστεί να παραιτηθεί. Είπε επίσης το δίκτυο σχεδιάζει σύντομα να προχωρήσει σε δομή στη βάση μελών ώστε να διατηρήσει την ανεξαρτησία του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024