Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή επίθεση Κλίντον στον Τραμπ για τους φόρους που (δεν) πλήρωσε

Σκληρή επίθεση Κλίντον στον Τραμπ για τους φόρους που (δεν) πλήρωσε

Επανέρχεται επιθετικά η Χίλαρι Κλίντον στο ζήτημα του φορολογικού «ιστορικού» τού Τραμπ, κατηγορώντας τον για υποκρισία μετά το δημοσίευμα των New York Times που δείχνει πιθανότερο το ενδεχόμενο να μην έχει πληρώσει -νόμιμα- φόρους εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών ζημιών που είχε υποστεί τη δεκαετία του '90. «Ο Τραμπ ενσαρκώνει το ίδιο το σύστημα που ισχυρίζεται ότι θα διορθώσει» λέει η Κλίντον, ενώ το στρατόπεδο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου -το οποίο δεν διαψεύδει τις αναφορές- παρουσιάζει την υπόθεση ως... «απόδειξη της ευφυίας» του Τραμπ.

Επανέρχεται επιθετικά η Χίλαρι Κλίντον στο ζήτημα του φορολογικού «ιστορικού» τού Τραμπ, κατηγορώντας τον για υποκρισία μετά το δημοσίευμα των New York Times που δείχνει πιθανότερο το ενδεχόμενο να μην έχει πληρώσει -νόμιμα- φόρους εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών ζημιών που είχε υποστεί τη δεκαετία του ’90.

«Ο Τραμπ ενσαρκώνει το ίδιο το σύστημα που ισχυρίζεται ότι θα διορθώσει» λέει η Κλίντον, ενώ το στρατόπεδο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου -το οποίο δεν διαψεύδει τις αναφορές- παρουσιάζει την υπόθεση ως… «απόδειξη της ευφυίας» του Τραμπ.

Το δημοσίευμα των New York Times επικαλείτο γνώση μέρους των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ (τις οποίες ο ίδιος πεισματικά αρνείται να δημοσιοποιήσει) καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο μεγιστάνας θα μπορούσε να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους για σχεδόν δύο δεκαετίες επειδή το 1995 είχε δηλώσει ζημιές 916 εκατ. δολαρίων.

Στην πρώτη της αναφορά μετά το δημοσίευμα, η Κλίντον εξαπέλυσε νέα επίθεση λέγοντας, από το Οχάιο, ότι ο Τραμπ «ενσαρκώνει το ίδιο χαλασμένο σύστημα που ισχυρίζεται ότι πρόκειται να αλλάξει».

«Έχει κάνει επιχειρηματικό μοντέλο την υπερβολή» είπε, λέγοντας πως «για αυτόν, έρχεται πάνω από όλα ο Τραμπ και μετά όλοι οι άλλοι».

Επανέλαβε την έκκλησή της να δημοσιοποιήσει ο Τραμπ τις φορολογικές του δηλώσεις, καλώντας επίσης να θεσπιστεί και νομικά ως προϋπόθεση η δημοσιοποίηση του φορολογικού ιστορικού υποψηφίων για το Λευκό Οίκο (κάτι που, στην πράξη, έχουν κάνει όλοι οι προεδρικοί υποψήφιοι τις τελευταίες δεκαετίες).

Από την πλευρά του ο Τραμπ, μιλώντας στο Κολοράντο, παρουσίασε τον εαυτό του ως επιχειρηματία που ξέρει να ανακάμπτει από την επιχειρηματική καταστροφή -θέλοντας να δείξει ότι κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει για τις ΗΠΑ από την ηγεσία: «Στις 8 Νοεμβρίου, ξεκινά η επιστροφή της Αμερικής» είπε.

Επανέλαβε τη γραμμή που έχει εκφράσει το στρατόπεδό του, και την οποία ουσιαστικά ο ίδιος είχε ξεκινήσει και κατά τη διάρκεια του πρώτου ντιμπέιτ, λέγοντας πως «χρησιμοποίησα με εξυπνάδα τους φορολογικούς νόμους προς όφελός μου, δικό μου, της εταιρείας μου, των επενδυτών μου και των υπαλλήλων μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024