Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Υπέρβαση στόχου για τα έσοδα κατά 809 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

ΥΠΟΙΚ: Υπέρβαση στόχου για τα έσοδα κατά 809 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο

Σημαντικές υπερβάσεις των στόχων για τα έσοδα τον Σεπτέμβριο και σε επίπεδο εννεαμήνου δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία και τα χαμόγελα περισσεύουν στο οικονομικό επιτελείο που μιλά για την καλύτερη απάντηση σε όσους «επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων». Τα έσοδα Σεπτεμβρίου ξεπεράσαν κατά 809 εκατ. ευρώ τον στόχο, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου εμφανίζονται κατά 1,36 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο. Την ίδια στιγμή αυξημένες είναι και οι επιστροφές φόρου στο 9μηνο.

Σημαντικές υπερβάσεις των στόχων για τα κρατικά έσοδα τον Σεπτέμβριο και σε επίπεδο εννεαμμήνου δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων και τα χαμόγελα περισσεύουν στο οικονομικό επιτελείο που μιλά για την καλύτερη απάντηση σε όσους «επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου».

Τα έσοδα του Σεπτεμβρίου ξεπεράσαν κατά 809 εκατ. ευρώ τον στόχο, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου εμφανίζονται κατά 1,36 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο. Την ίδια στιγμή αυξημένες είναι και οι επιστροφές φόρου στο 9μηνο.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του Σεπτεμβρίου (μετά τις επιστροφές φόρου) εμφανίζονται αυξημένα κατά 19,33% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού, διαμορφούμενα στα 5,185 δισ. ευρώ (έναντι στόχου για 4,345 δισ. ευρώ).

Σε επίπεδο εννεαμήνου Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2016 τα καθαρά έσοδα ξεπερνούν το στόχο κατά 3,15% και ανέρχονται σε 34,826 δισ. ευρώ (έναντι στόχου για 33,764 δισ. ευρώ).

Την ίδια ώρα, οι επιστροφές φόρου υπερβαίνουν τον στόχο εννεαμήνου κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ (ή κατά 13,75%), καθώς ανήλθαν σε 2,465 δισ. ευρώ (έναντι στόχου για 2,167 δισ. ευρώ).

Για διάψευση όλων όσοι «από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό» μίλησε και ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη για την οικονομία στο Μαξίμου. Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία των εσόδων, πρόσθεσε ότι «είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του ‘κόφτη’ και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου».

Η ανακοίνωση του υπουργείου


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «σημαντική αύξηση των εσόδων για τον μήνα Σεπτέμβριο δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ.

Από τα στοιχεία των συνημμένων πινάκων προκύπτουν τα εξής:

1) Για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 809 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του προϋπολογισμού.

2) Για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,36 δισ ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού.

3) Οι επιστροφές για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 είναι 298 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.

4) Τα καθαρά έσοδα για το διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου τον μήνα Σεπτέμβριο είναι 1,062 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο που θέτει ο προϋπολογισμός.

«Τα παραπάνω απαντούν με τον καλύτερο τρόπο σε όσους/ες επέλεγαν να καταστροφολογούν για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου» καταλήγει το υπουργείο.

Αργυρώ Τσατσούλη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024