Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους

Τσίπρας: Καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους

Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εγκαίρως και καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους προέβλεψε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή. «Μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε θετικές ειδήσεις και από αυτό το μέτωπο» είπε ο Τσίπρας. Στα μέσα Οκτωβρίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εγκαίρως και καλά νέα για την ελάφρυνση του χρέους ώς το τέλος του έτους προέβλεψε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε θετικές ειδήσεις και από αυτό το μέτωπο» είπε ο Τσίπρας.

ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και EKT αναμένονται στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου, για την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Αθήνα επιδιώκει την σύντομη ολοκλήρωσή της, ώστε οι δανειστές της να εξειδικεύσουν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μέχρι τα τέλη του έτους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), συμπιέζοντας τις αποδόσεις τους.

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο τα έσοδα πάνε καλά… αλλά ότι μπαίνουμε σε ένα θετικό οικονομικό κύκλο από το τρίτο τρίμηνο του 2016. Για το 2017 αναμένουμε ρυθμούς ανάπτυξης που θα προσεγγίζουν το 3%» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024