Βενιζέλος: Όχι άλλο κλάμα από όσους στηρίχθηκαν στην ηθική δολοφονία αντιπάλων
Για τον κίνδυνο κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κατάρρευσης προειδοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος στην Βουλή, τονίζοντας ότι «οι διαψευσμένες ελπίδες αρχίζουν να εκδικούνται αυτούς που τις εμπορεύτηκαν». «Δεν μπορώ να ακούω άλλο κλάματα στην κυβέρνηση, ότι της επιτίθενται και ότι γίνεται δολοφονία χαρακτήρων και να τα λένε αυτά άνθρωποι που οικοδόμησαν την σταδιοδρομία τους στο ψέμα, την εξαπάτηση και την ηθική δολοφονία των αντιπάλων τους».
Για τον «κίνδυνο κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κατάρρευσης» προειδοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος στην Βουλή, τονίζοντας ότι «οι διαψευσμένες ελπίδες αρχίζουν να εκδικούνται αυτούς που τις εμπορεύτηκαν».
Αναφερθείς στο νοσηρό κλίμα των ημερών, με αφορμή και τις τηλεοπτικές άδειες και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, είπε ότι «δεν μπορώ να ακούω άλλο κλάματα στην κυβέρνηση, ότι της επιτίθενται και ότι γίνεται δολοφονία χαρακτήρων και να τα λένε αυτά άνθρωποι που οικοδόμησαν την σταδιοδρομία τους στο ψέμα, την εξαπάτηση και την ηθική δολοφονία των αντιπάλων τους».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός ότι υπάρχει προοπτική» και έκανε λόγο για «μιζεραμπιλισμό» και «αποθέωση της μιζέριας και της ηττοπάθειας», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, κράτους δικαίου και Δικαιοσύνης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί στην κοινωνία μια «μισαλλόδοξη και αντιαναπτυξιακή αντίληψη».
«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο. Το δόγμα είναι ότι ‘πάμε καλά, θα πάμε καλύτερα’ και ότι θα έρθει αυτόματα η ανάπτυξη» είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «όλα όσα φαντάζεται (η κυβέρνηση) ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα δοθούν βελτιώσεις για το χρέος, ότι θα έρθει η ανάπτυξη του 2,5% το 2017 και μετά η δίκαιη ανάπτυξη, δυστυχώς δεν πρόκειται να συμβούν, διότι δεν εκπληρούται καμία προϋπόθεση».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, ο οποίος «είπε ότι όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν, όχι όμως με την δική του υπογραφή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος του φώναξε από τα υπουργικά έδρανα: «Δεν είπα όλες!».
«Μην εκνευρίζεστε» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Επειδή είναι βαρύνουσα η υπογραφή του κ. Τσακαλώτου, θα σας διαβάσω τι λέει η συμφωνία της 12ης Ιουλίου 2015 με την υπογραφή του κ. Τσίπρα που είναι λιγότερο βαρύνουσα και ευαίσθητη από του κ. Τσακαλώτου: ότι το υπερταμείο θα ρευστοποιήσει με ιδιωτικοποίηση και άλλους τρόπους με στόχο τα 50 δισ. ευρώ».
Λάμπρος Σταυρόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442