Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Τουρκία επέστρεψαν άλλοι 70 πρόσφυγες

Στην Τουρκία επέστρεψαν άλλοι 70 πρόσφυγες

Αλλοι 70 πρόσφυγες, όλοι άνδρες, επέστρεψαν τη Δευτέρα στην Τουρκία, σε επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Frontex. Από αυτούς τρεις παραιτήθηκαν από τα αιτήματα χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας, τρεις έλαβαν απορριπτική απόφαση σε α΄βαθμό και δεν άσκησαν προσφυγή, ενώ οι υπόλοιποι 63 δεν εξέφρασαν επιθυμία χορήγησης καθεστώτος προστασίας.

Αλλοι 70 πρόσφυγες, όλοι άνδρες, επέστρεψαν τη Δευτέρα στην Τουρκία, σε επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Frontex.

Πρόκειται για 51 Πακιστανούς, εννέα άτομα από τη Σρι Λάνκα, επτά Αλγερινούς, έναν Μαροκινό, έναν Αφγανό και έναν Τούρκο.

Από αυτούς τρεις παραιτήθηκαν από τα αιτήματα χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας, τρεις έλαβαν απορριπτική απόφαση σε α΄βαθμό και δεν άσκησαν προσφυγή, ενώ οι υπόλοιποι 63 δεν εξέφρασαν επιθυμία χορήγησης καθεστώτος προστασίας.

Ειδικά ο Τούρκος, επέστρεψε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7 παρ. 3 της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε.-Τουρκίας, καθώς, ενώ αρχικά είχε εκφράσει επιθυμία να ζητήσει άσυλο, κατόπιν παραιτήθηκε της χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Η επιστροφή των 70 αυτών προσφύγων έγινε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από τη Frontex, το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Συνολικά, από τις αρχές του 2016 έχουν επιστρέψει στην Τουρκία 1.055 υπήκοοι τρίτων χωρών με βάση το Διμερές Πρωτοκόλλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, 46 υπήκοοι Τουρκίας με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε.–Τουρκίας, καθώς και 578 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας.

Επιπλέον, από την έναρξη της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ. άλλοι 187 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024