Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αμερικανική ήπειρο φυσάει «Νοτιάς»

Στην αμερικανική ήπειρο φυσάει «Νοτιάς»

...

Ο «Νοτιάς», η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη ταξιδεύει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με πρώτη στάση τη Νέα Υόρκη.

Η ελληνική παραγωγή, που έχει ως φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του 1960, 1970 και 1980, θα ανοίξει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το New York City Greek Film Festival, με μια λαμπρή πρεμιέρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Τάσος Μπουλμέτης.

Στις 6 Οκτωβρίου ο Νοτιάς θα εγκαινιάσει την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ στις 16 Οκτωβρίου «ανοίγει» το 13ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, όπου θα βρεθεί ο Τάσος Μπουλμέτης.

Παράλληλα, οργανώνεται σειρά προβολών της ταινίας σε έδρες ελληνικών σπουδών σε πανεπιστήμια της Αμερικής, με πρώτη από αυτές μια προβολή στην έδρα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard.

«Η ταινία σε πρώτο επίπεδο είναι μία κωμωδία. Την ονομάζω σαρκαστική νοσταλγία. Σε δεύτερο επίπεδο προσπαθεί να αναδείξει την ιστορία της Ελλάδας από το 1965 μέχρι το 1980. Και είναι μία περίοδος πολύ σημαδιακή και η πιο κρίσιμη και σημαντική σε σχέση με όσα περνάμε σήμερα» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης στο in.gr, τονίζοντας ότι ο «Νοτιάς» είναι η συνέχεια της «Πολίτικης Κουζίνας».

Στην ταινία βλέπουμε τον Σταύρο, ένα αγόρι που μεγαλώνει στην Αθήνα. Από τη μέρα που του εμφανίζονται οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο.

Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024