Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To FBI ψάχνει δύο υπόπτους για εκρηκτικά που δεν είχαν εκραγεί στη Νέα Υόρκη

To FBI ψάχνει δύο υπόπτους για εκρηκτικά που δεν είχαν εκραγεί στη Νέα Υόρκη

Τις φωτογραφίες δύο ανδρών, χωρίς γνωστά στοιχεία, που αναζητεί σε σχέση με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο δημοσίευσε το FBI. Οι δύο άνδρες θεωρείται ότι είχαν τοποθετήσει έναν από τους μηχανισμούς που δεν είχε εκραγεί το βράδυ του Σαββάτου.

Τις φωτογραφίες δύο ανδρών, χωρίς γνωστά στοιχεία, που αναζητεί σε σχέση με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Νέα Υόρκη το Σαββατοκύριακο δημοσίευσε το FBI.

Οι δύο άνδρες θεωρείται ότι είχαν αφήσει σε κάδο έναν από τους μηχανισμούς που δεν είχε εκραγεί.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το FBI, καταγράφηκαν από κάμερα κλειστού κυκλώματος να τοποθετούν το μηχανισμό με εκρηκτικά που είχε βρεθεί στη δυτική 27η οδό το βράδυ του Σαββάτου.

Ένας από αυτούς εμφανίζεται να κρατά σακίδιο, από το οποίο σύμφωνα με το FBI είχε βγάλει τον μηχανισμό.

Οι αρχές σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονταν επί ποδός το Σαββατοκύριακο μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών -σε υπόθεσεις που είναι ακόμη άγνωστο αν και πώς συνδέονται όλες μεταξύ τους- εκ των οποίων ένας είχε εκραγεί, τραυματίζοντας ελαφρά 29 άτομα.

Ως ύποπτος για τουλάχιστον κάποιους από αυτούς τους μηχανισμούς συνελήφθη, μετά από ανταλλαγή πυρών στην οποία τραυματίστηκε, ο 28χρονος Αχμαντ Χαν Ραχάμι, πολιτογραφημένος στις ΗΠΑ και με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Η έρευνα θεωρεί ότι το κίνητρο ήταν τρομοκρατικό.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου είχε εκραγεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε πλαστικό κάδο στο Σίσαϊντ Παρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Το ίδιο βράδυ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης, στη δυτική 23η οδό τραυματίζοντας ελαφρά 29 άτομα.

Παρόμοιος μηχανισμός εντοπίστηκε τέσσερα τετράγωνα μακριά, στη δυτική 27η οδό. Ο μηχανισμός απομακρύνθηκε και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Τέλος, το βράδυ της Κυριακής, σε κάδο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελίζαμπεθ στο Νιου Τζέρσεϊ βρέθηκε σακίδιο με πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένας εξ αυτών εξερράγη κατά την επιχείρηση ελεγχόμενης έκρηξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024