Στην Αμυγδαλέζα οι οικογένειες προσφύγων που επαναπατρίζονται οικειοθελώς
Στην Αμυγδαλέζα Αττικής θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη είναι έτοιμος και παραδίδεται την Τετάρτη προς χρήση ο ειδικός χώρος που διαμορφώθηκε.
Στην Αμυγδαλέζα Αττικής θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των προγραμμάτων εθελούσιου επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ήδη είναι έτοιμος και παραδίδεται την Τετάρτη προς χρήση ο ειδικός χώρος που διαμορφώθηκε στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών και περιλαμβάνει παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά.
Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες.
Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης). Στη συνέχεια, θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήριά τους από τις πρεσβείες. Ακολούθως, συνοδευόμενοι θα αναχωρούν αεροπορικώς για τις χώρες καταγωγής τους
Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του τον νέο χώρο στην Αμυγδαλέζα θα επισκεφθούν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442