Με Μπάιντεν και Μέι συναντάται ο Τσίπρας στη Νέα Υόρκη
Με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερίζα Μέι, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών του στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει επίσης στο Concordian Summit, καθώς και στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό.
Τη θέση και τις προοπτικές της Ελλάδας αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Concordian Summit στην Νέα Υόρκη.
Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό.
Επίσης, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν το χρέος και το Κυπριακό.
Η Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θεωρεί ότι η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, και εκτιμά ότι μαζί με την δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να υπάρξει και συμφωνία για την διευθέτησή του.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ τα δεδομένα της οικονομίας, καθώς και τις προοπτικές της ως το τέλος του έτους.
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Αθήνα θεωρεί πως η επίλυση του ζητήματος θα συνιστά ένα ακόμα βήμα για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερίζα Μέι, κατόπιν αιτήματος της ιδίας, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί με ξένους ηγέτες.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, το θέμα της Βρετανίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την μορφή που θα πάρει το Brexit, όσο και για το μέλλον των Ελλήνων εργαζόμενων και φοιτητών που ζουν στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442