Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομο-συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τα έλεγα» λέει ο Τραμπ, σθένος ζητά η Χίλαρι

Τρομο-συναγερμός στις ΗΠΑ: «Τα έλεγα» λέει ο Τραμπ, σθένος ζητά η Χίλαρι

Με τις αστυνομικές Αρχές και το FBI να βρίσκονται επί ποδός για τα περιστατικά με «άρωμα» τρομοκρατίας, η υπόθεση μπαίνει στο κάδρο της μάχης για το Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ πέρασε στην επίθεση με ρητορική του για σκληρή στάση εναντίον μουσουλμάνων και μίλησε για «σκόπιμη υποβάθμιση της τρομοκρατικής απειλής», ενώ η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σε «αποφασιστική στάση».

Με τις αστυνομικές Αρχές και το FBI να βρίσκονται επί ποδός για τα περιστατικά με «άρωμα» τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών, και να αναζητούν έναν πολιτογραφημένο υπήκοο αφγανικής καταγωγής, η υπόθεση μπαίνει στο κάδρο της μάχης για το Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην επίθεση με ρητορική του για σκληρή στάση εναντίον μουσουλμάνων και μίλησε για «σκόπιμη υποβάθμιση της τρομοκρατικής απειλής», ενώ η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σε «αποφασιστική στάση» και «σκληρό έλεγχο στο σύστημα πολιτογράφησης, αλλά σε συμφωνία με τις αξίες μας».

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είπε χαρακτηριστικά: «Θα έπρεπε να είχα γίνει δημοσιογράφος, επειδή το είχα πει από την αρχή ότι ήταν τρομοκρατία».

«Η υποβάθμιση της απειλής από την κυβέρνηση του Ομπάμα έχει επιτρέψει στην απειλή να γίνει πραγματικότητα «στη βάρδια του» και να μας βάλει όλους σε κίνδυνο» είπε, συνεχίζοντας πως «είναι άλλη μία υπενθύμιση πως χρειαζόμαστε νέα ηγεσία στη μάχη εναντίον της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας».

Εκτίμησε πως θα υπάρξουν κι άλλες επιθέσεις, λέγοντας πως «νομίζω πως είναι ίσως κάτι που θα γίνεται όλο και περισσότερο παντού στη χώρα».

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον ανέφερε πως η ίδια είναι «η μοναδική υποψήφια σε αυτή την εκστρατεία που έχει πάρει μέρος σε σκληρές αποφάσεις για να εξαφανιστούν οι τρομοκράτες από το πεδίο της μάχης».

«Ξέρω πώς να το κάνω, έχω κάτσει στο κέντρο επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου» είπε, κατηγορώντας επίσης τον Τραμπ πως εκμεταλλεύεται τέτοια περιστατικά για «δημαγωγία». «Λέει ότι έχει μυστικό σχέδιο, το μυστικό είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο» τόνισε.

Τάχθηκε υπέρ «σκληρού ελέγχου» του υποβάθρου μεταναστών, καλύτερου συστήματος βίζα, με τρόπο όμως, τόνισε, «που συνάδει με τις αξίες μας».

«Η απειλή είναι πραγματική, όπως όμως και η αποφασιστικότητά μας» τόνισε, λέγοντας πως οι Αμερικανοί πρέπει να είναι σε «επιφυλακή αλλά όχι φοβισμένοι». Κάλεσε σε ένταση της συλλογής πληροφοριών ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως όσοι πρόκειται να προχωρήσουν σε επιθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024