Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος εκεχειρίας στη Συρία, άγνωστα τα επόμενα βήματα

Τέλος εκεχειρίας στη Συρία, άγνωστα τα επόμενα βήματα

Η εκεχειρία επτά ημερών που ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Ρωσία έληξε, όπως ανακοίνωσε ο Στρατός του Άσαντ, και δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το τι θα συμβεί στο εξής. Στο Χαλέπι, εκπρόσωπος των ανταρτών εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τα επόμενα βήματα.

Η εκεχειρία επτά ημερών που ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Ρωσία έληξε, όπως ανακοίνωσε ο Στρατός του Άσαντ, και δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το τι θα συμβεί στο εξής.

Το «καθεστώς ηρεμίας» είχαν ανακοινώσει στις 12 Σεπτεμβρίου οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίαε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στην Γενεύη.

Οι Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ είχαν επίσης ανακοινώσει και σειρά πρωτοβουλιών για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στο Χαλέπι, εκπρόσωπος των ανταρτών εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τα επόμενα βήματα. Την απαισιοδοξία του συμμερίζεται και ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις Στίβεν Ο’ Μπράιεν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται «πόνο και απογοήτευση» που η ανθρωπιστική βοήθεια δεν έφτασε στο δοκιμαζόμενο Χαλέπι και παραμένει στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας επί μια εβδομάδα.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος αναχώρησε για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με τη στάση τους επιδεινώνουν την κατάσταση μεταξύ των ανταρτών.

Ο Ερντογάν αναφερόταν στο περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν αμερικανικές δυνάμεις μπήκαν σε συριακή πόλη σε επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, όταν διαμαρτυρήθηκαν οι αντάρτες.

Στο κόκκινο και οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, με αφορμή την επιδρομή που χτύπησε «κατά λάθος» δυνάμεις του συριακού στρατού από μαχητικά του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Η αμερικανική πλευρά εξέφρασε τη λύπη της για το πλήγμα, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την Μόσχα για δημιουργία εντυπώσεων.

Η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι σταμάτησε την επίθεση την στιγμή που ενημερώθηκε από τη ρωσική πλευρά πως η επίθεση χτυπούσε μέσα του συριακού στρατού και στη συνέχεια εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας το περιστατικό, εξέφρασε τη «λύπη» της Ουάσινγκτον για την «μη σκόπιμη απώλεια ζωών».

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η ρωσική πλευρά που είχε ενημερωθεί προηγουμένως για το χώρο των επιχειρήσεων δεν είναι διαβιβάσει την ανησυχία του για ενδεχόμενη παρουσία συριακών δυνάμεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024