Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ο υπόγειος «πόλεμος» για την Attica Bank

Σε ναρκοπέδιο εξακολουθούν να κινούνται οι χειρισμοί για τον ορισμό της νέας διοίκησης στην Attica Bank, παρά το γεγονός ότι πολιτικά φάνηκε να διαμορφώνεται ένας συμβιβασμός μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, το Σάββατο.

Σε ναρκοπέδιο εξακολουθούν να κινούνται οι χειρισμοί για τον ορισμό της νέας διοίκησης στηνAtticaBank, παρά το γεγονός ότι πολιτικά φάνηκε να διαμορφώνεται ένας συμβιβασμός μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, το Σάββατο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η συνάντηση, που έγινε στη σκιά της εφόδου της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της Mindwork Business Solutions, εταιρείας της συζύγου του Στουρνάρα, της Λίνας Νικολοπούλου, φάνηκε να καταλήγει με υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης και αποδοχή του διδύμου Θόδωρου Πανταλάκη – Παναγιώτη Ρουμελιώτη για την ηγεσία της τράπεζας.

Πρόταση, την οποία είχαν άλλωστε δημοσίως υποστηρίξει μία ημέρα πριν κύκλοι του περιβάλλοντος του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ωστόσο, πηγές επισημαίνουν ότι μέχρι τη γενική συνέλευση της τράπεζας, αύριο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και μια νέα κλιμάκωση της κρίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος απειλεί να βάλει βέτο στην τοποθέτηση Πανταλάκη. Ο Μακέδος (αν και προερχόμενος από τη ΝΔ) είναι αυτός που είχε εισηγηθεί, σε συνεννόηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, να τοποθετηθούν στην Attica Bank ο Ρουμελιώτης (σε θέση διευθύνοντος συμβούλου) και ο Τάκης Σαπουντζόγλου (ως πρόεδρος). Μια πρόταση που άδειασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε συμφωνήσει νωρίτερα με τον Στουρνάρα στο όνομα του Πανταλάκη.

Η απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος την περασμένη Πέμπτη, με την οποία απορρίφθηκε η εισήγηση αυτή, καθαιρεί από τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica και τον Μακέδο. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μακέδος διαμήνυσε στον Στουρνάρα ότι αν επιμείνει στην πρότασή του και στην καθαίρεσή του, ο ίδιος θα βάλει βέτο στην τοποθέτηση του Πανταλάκη.

Ο Στουρνάρας ωστόσο φέρεται αποφασισμένος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε περίπτωση που υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη να προχωρήσει στην τοποθέτηση επιτρόπου στην Τράπεζα.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024