Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συνάντηση Αναστασιάδη – Μπαν Γκι Μουν την Κυριακή στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν θα έχει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού. Εφικτή συμφωνία εντός 90 ημερών, δηλώνει ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν θα έχει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μπαν Γκι Μουν θα συζητήσουν για το Κυπριακό, ενόψει της κοινής συνάντησης τους με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαφρόφ.

Επίσης, θα ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάρκεια γεύματος εργασίας, που θα τους παραθέσει τη Δευτέρα.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις και τους Ευρωπαίους ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο της Μπρατισλάβας.

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ζήτησε την ενίσχυση του ρόλου, που διαδραματίζουν τόσο τα κράτη-μέλη, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια για επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Ακιντζί: Εφικτή συμφωνία εντός 90 ημερών

Μία ειρηνευτική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί εντός 90 ημερών εάν και οι δύο πλευρές το επιθυμούν και είναι αποφασισμένες γι’ αυτό, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η θέληση, το πολιτικό κουράγιο και η αποφασιστικότητα μετρούν περισσότερο από τον χρόνο. Εάν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, τότε 90 ημέρες είναι αρκετές (για να καταλήξουμε σε συμφωνία για το Κυπριακό)» είπε ο Ακιντζί σε συνέντευξή του.

Ο Ακιντζί είπε ότι από τα έξι Κεφάλαια της διαπραγμάτευσης, συναίνεση έχει επιτευχθεί στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν τα τέσσερα από τα Κεφάλαια, ενώ είπε ότι για τα δύο Κεφάλαια που απομένουν -εκείνα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων- δεν θα χρειαστεί τόσος χρόνος όσο τα άλλα Κεφάλαια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024