Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκορ, θέαμα και νίκη της ΤΣΣΚΑ στον πρώτο αγώνα του «Diamonds Are forever»

Σκορ, θέαμα και νίκη της ΤΣΣΚΑ στον πρώτο αγώνα του «Diamonds Are forever»

Σε μία αναμέτρηση που οι άμυνες είχαν... διακοσμητικό ρόλο στα πινακάκια των δύο προπονητών, εν αντιθέσει με την επίθεση, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε στην παράταση να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα με 100-96 (85-85κ.α.), στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά «Diamonds Are Forever» προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Σε μία αναμέτρηση που οι άμυνες είχαν… διακοσμητικό ρόλο στα πινακάκια των δύο προπονητών, εν αντιθέσει με την επίθεση, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε στην παράταση να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα με 100-96 (85-85κ.α.), στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά «Diamonds Are Forever» προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι ομάδες των Δημήτρη Ιτούδη και Γιώργου Μπαρτζώκα αποζημίωσαν στο έπακρο με το θέαμα που προσέφεραν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, με την επίθεση, την ταχύτητα και τους αυτοματισμούς των δύο συλλόγων να έχουν τον πρώτο λόγο.

Κορυφαίος της πρωταθλήτριας Ευρώπης ο MVP του περσινού φάιναλ φορ της Euroleague, Νάντο ντε Κολό, με 26 πόντους, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς άγγιξε το νταμπλ νταμπλ σε πόντους (11) και ασίστ (8). Από τους «μπλαουγκράνα» πρώτος σκόρερ ήταν ο Ταιρίς Ράις με 19. Σπουδαία δουλειά και από τον Άντε Τόμιτς με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που είδε τον Περπέρογλου να μένει στους 2 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής και τον Βεζένκοφ στους 4, επίσης σε 17΄.

*** Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν την αναμέτρηση, όπως και οι Αργύρης Πεδουλάκης, Νικ Καλάθης και Μάικ Τζέιμς από πλευράς Παναθηναϊκού.

Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα… κενά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στη ρακέτα της και με πρωταγωνιστή τον Τόμιτς πήρε προβάδισμα με το… καλημέρα της αναμέτρησης. Ωστόσο, η Ρώσοι ένωσαν τα αμυντικά κενά τους, εκτέλεσαν από τα 6.75 και με τον Τεόντοσιτς να «μοιράζει» υποδειγματικά επέστρεψαν σε απόσταση αναπνοής, για να κλείσουν την πρώτη περίοδο στο -3 (22-25). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι άμυνες και για τις δύο ομάδες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, με την επίθεση να κυριαρχεί και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να βγαίνει νικήτρια, καθώς σούταρε με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε γρήγορα την ανατροπή, ενώ έκοψε πρώτη το… νήμα του τερματισμού, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +4 (46-42).

Αυτοματισμοί, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφεση στο σκοράρισμα και από τις δύο ομάδες ήταν μερικά από τα στοιχεία που απόλαυσαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ημίχρονο. Ντε Κολό από τους Ρώσους και Ράις, Όλεσον από την Μπαρτσελόνα οδήγησαν τις επιθέσεις των ομάδων τους στο πρώτο εικοσάλεπτο (σημείωσαν από 8 πόντους).

Οι υποδειγματικές συνεργασίες των Ράις-Τόμιτς έφεραν την Μπαρτσελόνα και πάλι σε πλεονεκτική θέση, με τους «μπλαουγκράνα» να ξεφεύγουν στο 26΄ με +5 (58-53). Ωστόσο, ο Τεόντοσιτς ενεργοποιήθηκε και πάλι στο κομμάτι της δημιουργίας, οι Ρώσοι βρήκαν τα τρίποντα και στο 30΄ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το ισόπαλο 64-64. Στην τέταρτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ μπήκε ορεξάτη και με ένα επιμέρους σκορ 12-4 ξέφυγε στο 34΄ με +8 (76-68).

Ο Ντε Κολό συνέχισε να την οδηγεί στην επίθεση (έφτασε στο 40΄ τους 26 πόντους), αλλά η κακή περιφερειακή άμυνα της ρωσικής ομάδας έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την Μπαρτσελόνα, με τον Τόμιτς να ευστοχεί σε 2/2 βολές δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, να ισοφαρίζει σε 85-85 και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, καθώς ο Φριτζόν δεν βρήκε στόχο στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η πρωταθλήτρια Ευρώπης παρουσιάστηκε πιο δεμένη σε άμυνα και επίθεση με τον Κριάπα ουσιαστικά να σφραγίζει περίπου 1 λεπτό πριν από τη λήξη της αναμέτρησης τη νίκη από τα 6.75 (98-91)…

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 46-42, 64-64, 85-85κ.α., 100-96 παρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκοντας, Αναστόπουλος, Τσαρούχα

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 28 (2), Τεόντοσιτς 11 (3), Ογκουστίν 8, Φριτζόν 11 (2), Τζάκσον 8 (1), Λαζάρεφ 6, Χίγκινς 12, Κριάπα 4 (1), Κουρμπάνοφ 12 (2).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 19 (2), Ντόρσεϊ 7, Ρίμπας 2, Κλαβέρ 11 (1), Ναβάρο 7, Βεζένκοφ 4, Έρικσον , Όλεσον 11 (3), Κόπονεν 16 (3), Ουέσλεϊ, Περπέρογλου 2, Τόμιτς 17 (14ρ.).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024