Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Frontex: Αρκετά κάτω από πέρσι οι ροές στα νησιά τον Αύγουστο

Frontex: Αρκετά κάτω από πέρσι οι ροές στα νησιά τον Αύγουστο

Αρκετά κάτω από τα περσινά επίπεδα-ρεκόρ παρέμεινε ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τον φετινό Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontex. Η Ιταλία υποδέχτηκε τον Αύγουστο 23.000 πρόσφυγες, αριθμό παρόμοιο με τον Αύγουστο του 2015.

Αρκετά κάτω από τα περσινά επίπεδα-ρεκόρ παρέμεινε ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τον φετινό Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontex.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο ο αριθμός μειώθηκε σε 3.430, κάτω από 97% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, οι προσφυγικές ροές παρουσίασαν μια μικρή αύξηση – για πρώτη φορά – τη στιγμή που εφαρμόστηκε η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Τον Ιούλιο, 2.030 άνθρωποι έφτασαν στην Ελλάδα οι περισσότεροι από τη Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η Ιταλία υποδέχτηκε τον Αύγουστο 23.000 πρόσφυγες παρόμοιο αριθμό δηλαδή, με τον Αύγουστο του 2015.

Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που καταγράφηκε στο δρομολόγιο της Κεντρικής Μεσογείου τους πρώτους οκτώ μήνες του 2016 είναι 117.900, επίσης κοντά στην αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η Λιβύη είναι μακράν η κύρια χώρα αναχώρησης. Οι Νιγηριανοί συνέχισαν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων σε αυτήν την διαδρομή και ακολουθούν πρόσφυγες από την Ερυθραία και το Μπαγκλαντές.

Στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, 1.080 άνθρωποι εντοπίστηκαν από τη Frontex μόνο ένα κλάσμα των μηνιαίων συνόλων από την αρχή του έτους. Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι συνέχισαν να είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές εθνικότητες σε αυτή τη διαδρομή. Η παραπάνω ροή μειώθηκε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο, όταν η Frontex έστειλε περισσότερους υπαλλήλους της στη Βουλγαρία και η Ουγγαρία εφάρμοσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται αναφέρονται στον αριθμό των παράνομων διελεύσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Το ίδιο πρόσωπο μπορεί να προσπαθήσει να διασχίσει τα σύνορα αρκετές φορές σε διαφορετικές θέσεις στα εξωτερικά σύνορα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024