Η Μόσχα ζητά παράταση της εκεχειρίας στην Συρία
Παράταση της εκεχειρίας στην Συρία για άλλες 48 ώρες επιθυμεί η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάπαυση του πυρός δεν εφαρμόζεται πλήρως. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν επίθεση τζιχαντιστών στην Παλμύρα. O ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον αμερικανό ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν την εκεχειρία.
Παράταση της εκεχειρίας στην Συρία για άλλες 48 ώρες επιθυμεί η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάπαυση του πυρός δεν εφαρμόζεται πλήρως. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν επίθεση τζιχαντιστών στην Παλμύρα.
Η Ρωσία, είπε ο αντιστράτηγος Βίκτορ Ποζνίχιρ, επιθυμεί να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός σε όλη Συρία για άλλες 48 ώρες, μολονότι, όπως σημείωσε, η συμφωνία εκεχειρίας δεν εφαρμόζεται πλήρως.
«Μέχρι σήμερα το πρωί, ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων είχε αυξηθεί στις 60… Παρατηρήσαμε επίσης ότι ορισμένες ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Αχράρ αλ Σαμ, ανακοίνωσαν ευθέως ότι είναι απρόθυμες να παύσουν το πυρ. Ο μεγαλύτερος αριθμός των παραβιάσεων σχετίζεται με αυτές τις ομάδες» πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν ανταποδίδουν τα πυρά.
Η ενδεχόμενη παράταση της εκεχειρίας συζητήθηκε την Τετάρτη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι.
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε στον αμερικανό ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσουν την υπόσχεση τους να διαχωρίσουν τους μαχητές της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης «που έχουν την στήριξη της Ουάσιγκτον» από το Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, πρώην επονομαζόμενο Μέτωπο Αλ Νόσρα, και από άλλες ένοπλες οργανώσεις.
Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την κοινή μάχη των δύο χωρών ενάντια στο Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ και το Ισλαμικό Κράτος.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε, επίσης, ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν επίθεση των τζιχαντιστών στην αρχαία Παλμύρα και βομβάρδισαν θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 250 μαχητές.
«Η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο την Τρίτη τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που συγκεντρώνονταν στα βόρεια της Παλμύρας, προετοιμάζοντας μια επίθεση στην πόλη» τόνισε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442