Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κλίντον, «οι άθλιοι» και η πνευμονία

Η Κλίντον, «οι άθλιοι» και η πνευμονία

Τίποτα δεν είναι βέβαιο όταν πρόκειται για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το παραδέχτηκε και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον, πριν από λίγες μέρες. Λαμβάνοντας υπόψη το δημοσκοπικό της προβάδισμα, η Κλίντον άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εντός του Οκτωβρίου. Κανείς ωστόσο δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό το απρόοπτο θα ερχόταν τόσο σύντομα, και μάλιστα από το δικό της στρατόπεδο.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο όταν πρόκειται για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το παραδέχτηκε και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον, πριν από λίγες μέρες. Λαμβάνοντας υπόψη το δημοσκοπικό της προβάδισμα, η Κλίντον άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εντός του Οκτωβρίου. Κανείς ωστόσο δεν θα μπορούσε να προβλέψει, σχολιάζει ο Φίλιπ Έλιοτ στο TIME, ότι αυτό το απρόοπτο θα ερχόταν τόσο σύντομα, και μάλιστα από το δικό της στρατόπεδο.

Την περασμένη Παρασκευή, η Κλίντον διαγνώστηκε με πνευμονία. Η είδηση παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό έως την Κυριακή το πρωί, οπότε σχεδόν κατέρρευσε σε τελετή μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου. Λίγες ώρες αργότερα, η γιατρός της ανακοίνωσε ότι η Κλίντον αισθάνεται καλύτερα, ακολουθεί αγωγή και πως πρέπει να ξεκουραστεί. Το προγραμματισμένο ταξίδι της όμως στην Καλιφόρνια πρέπει να αναβληθεί.

Δεν είναι ωστόσο ούτε η αρρώστια ούτε και η αναβολή του ταξιδιού που ανησυχεί το στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Το γεγονός ότι η Κλίντον ήταν άρρωστη, αλλά παρόλ’ αυτά συνέχισε κανονικά την εκστρατεία της δεν είναι έγκλημα. Απεναντίας, είναι αξιοθαύμαστο. Δεν παύει βέβαια να είναι βούτυρο στο ψωμί του πολιτικού της αντιπάλου.

Επί έναν μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει υπονοούμενα για την υγεία της Κλίντον, τα οποία εκείνη με τη σειρά της διαψεύδει κατηγορηματικά. Ενίοτε με μία δόση χιούμορ, όπως όταν, πριν από μία εβδομάδα, εξαιτίας του επίμονου βήχα της δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την ομιλία της και το απέδωσε στην «αλλεργία» που την πιάνει κάθε φορά που σκέφτεται τον Τραμπ.

Μέχρι στιγμής, ο Τραμπ έχει περιοριστεί σε σχόλια του τύπου «ελπίζω να είναι καλά, να επιστρέψει στην κούρσα των εκλογών και να τη δούμε στο ντιμπέιτ». Είναι σχεδόν απίθανο ωστόσο, για έναν άνθρωπο ο οποίος τόσο καιρό φαίνεται να έχει εμμονή με την υγεία της αντιπάλου του, να μην μπει στον πειρασμό να κάνει κάποιο πιο καυστικό σχόλιο.

Το γεγονός όμως ότι η Κλίντον δεν υπήρξε ειλικρινής δεν ήταν το μοναδικό στραβοπάτημα λίγο πριν από την τελική ευθεία για την 8η Νοεμβρίου. Λίγες μόλις μέρες νωρίτερα βρισκόταν στη δύσκολη θέση να ζητήσει συγγνώμη για τη χονδροειδή γενίκευση – κατά τα λεγόμενά της – να τοποθετήσει τους μισούς υποστηρικτές του Τραμπ στο «καλάθι των αθλίων».

Σε κάθε περίπτωση ήταν μόνο δύο στιγμές από τη συνολική προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον. Θα υπάρξουν και άλλες, που πιθανότατα θα επηρεάσουν πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα των εκλογών. Στέλνουν ωστόσο ένα σαφές μήνυμα στο επιτελείο της, καταλήγει ο Έλιοτ. Όσο προσεκτικό και αν είναι, όσο και αν προσπαθεί να τη θωρακίσει από τον Τύπο, είναι αδύνατο να έχει τον πλήρη έλεγχο του τι μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή.

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024