Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Τανζανία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από σεισμό 5,7 βαθμών

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 203 τραυματίστηκαν στην επαρχία Μπουκόμπα, στη βορειοδυτική Τανζανία, εξαιτίας σεισμού μεγέθους 5,7 βαθμών. Τα περισσότερα θύματα βρίσκονταν σε κατοικίες χτισμένες με τούβλο.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 203 τραυματίστηκαν στην επαρχία Μπουκόμπα, στη βορειοδυτική Τανζανία, εξαιτίας σεισμού μεγέθους 5,7 βαθμών. Τα περισσότερα θύματα βρίσκονταν σε κατοικίες χτισμένες με τούβλο.

«Προς το παρόν η κατάσταση είναι ήρεμη και υπό έλεγχο» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αξιωματούχος είπε τοπικός αξιωματούχος. «Ορισμένοι άνθρωποι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Δεν περιμένουμε να υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες. Θα δούμε αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), έπληξε το Σάββατο την Τανζανία και γειτονικά κράτη. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 15:27 (ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε 23 χλμ. ανατολικά της πόλης Ενσούνγκα, στην επαρχία Μπουκόμπα, στην απώτερη βορειοδυτική Τανζανία, κοντά στη λίμνη Βικτόρια.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους, κάτι που κατά κανόνα προκαλεί μεγαλύτερες ζημιές. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι στην πόλη Μπουκόμπα πολλά κτίρια κατέρρευσαν και δεκάδες σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στη Νταρ ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, 1.400 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπουκόμπα.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η οικογένεια του οποίου ζει στην σεισμόπληκτη πόλη, το πατρικό του υπέστη ζημιές, το περιφερειακό νοσοκομείο έχει γεμίσει και δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί άλλους τραυματίες, ο συντονισμός των επιχειρήσεων διάσωσης είναι ανύπαρκτος και «η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα».

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρουάντα, στο Μπουρούντι, στην Ουγκάντα και στην Κένυα, σύμφωνα με το USGS. Η δόνηση έγινε ανεπαίσθητα αντιληπτή ως και στην Μπουκάβου, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024