Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χίλαρι επιτίθεται στους υποστηρικτές του Τραμπ, «οι μισοί τους είναι άθλιοι»

Η Χίλαρι επιτίθεται στους υποστηρικτές του Τραμπ, «οι μισοί τους είναι άθλιοι»

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία ασυνήθιστα επιθετική -ακόμη και για αυτήν την προεκλογική μάχη- φράση της Χίλαρι Κλίντον που στρέφεται εναντίον όσων ψηφοφόρων συντάσσονται με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Οι μισοί υποστηρικτές του Τραμπ ανήκουν, αν θέλουμε να κάνουμε χονδροειδείς γενικεύσεις, στο "καλάθι των άθλιων"» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών. Ο Τραμπ, είπε, έχει δώσει «φωνή στη ρητορική μίσους τέτοιων ανθρώπων» με την στάση του στην προεκλογική εκστρατεία.

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία ασυνήθιστα επιθετική -ακόμη και για αυτήν την προεκλογική μάχη- φράση της Χίλαρι Κλίντον που στρέφεται εναντίον όσων ψηφοφόρων συντάσσονται με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Οι μισοί υποστηρικτές του Τραμπ ανήκουν, αν θέλουμε να κάνουμε χονδροειδείς γενικεύσεις, στο «καλάθι των άθλιων»» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ, είπε, έχει δώσει «φωνή στη ρητορική μίσους τέτοιων ανθρώπων» με την στάση του στην προεκλογική εκστρατεία.

Η Κλίντον μιλούσε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για χρηματοδότηση της εκστρατείας της, και κατ’ εξαίρεση η εκδήλωση ήταν ανοικτή στα ΜΜΕ.

«Για να κάνω μία χονδροειδή γενίκευση» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών, «οι μισοί υποστηρικτές του Τραμπ θα μπορούσαν να μπουν στο «καλάθι των άθλιων»». Εξήγησε τι εννούσε: Είναι ρατσιστές, ομοφοβικοί, φαλλοκράτες, ξενοφοβικοί, ισλαμοφοβικοί, «ό,τι θέλετε».

«Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, και ο Τραμπ τους έχει βγάλει μπροστά» είπε η Κλίντον, λέγοντας πως ορισμένοι εξ αυτών «δεν γλιτώνονται, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν την Αμερική».

Ωστόσο, είπε, το άλλο μισό των υποστηρικτών του Τραμπ είναι άνθρωποι που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική ηγεσία και από την πορεία της οικονομίας και ζητούν απελπισμένα αλλαγή: «Δεν πιστεύουν ό,τι λέει ο Τραμπ, αλλά έχουν μία μικρή ελπίδα ότι οι ζωές τους θα αλλάξουν, αυτούς πρέπει να τους καταλάβουμε και να συμμεριστούμε τις αγωνίες τους».

Τα σχόλια της Κλίντον προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, την άμεση αντίδραση από το επιτελείο του ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Με αρκετά στελέχη του να δηλώνουν την οργή τους για τις αναφορές της, στον λογαριασμό του Τραμπ στο twitter αναρτήθηκε το μήνυμα πως «η Κλίντον προσέβαλε τόσο πολύ εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024