Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με «Λούφα και Παραλλαγή» κλείνει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Με «Λούφα και Παραλλαγή» κλείνει το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Με την προβολή μιας από τις πιο αγαπημένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου λήγει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (6ο Αthens Open Air Film Festival). Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην αίθουσα «Λαΐς», στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο και παρουσία των συντελεστών της ταινίας, κλείνει τη φετινή διοργάνωση η «Λούφα […]

Με την προβολή μιας από τις πιο αγαπημένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου λήγει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (6ο Αthens Open Air Film Festival).

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην αίθουσα «Λαΐς», στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο και παρουσία των συντελεστών της ταινίας, κλείνει τη φετινή διοργάνωση η «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη.

Βραβεύτηκε ως καλύτερη ταινία το 1984 στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά διατηρεί όλη τη φρεσκάδα της, χάρη στον τρόπο που προσέγγισε τις κωμικοτραγικές περιπέτειες των ηρώων της, μέχρι και σήμερα.

Το σενάριο του Περάκη (επίσης βραβευμένο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) έχει έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα μια και ο σκηνοθέτης όντως υπηρέτησε στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού στην οποία υπαγόταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός. Η ταινία χάρισε στο ελληνικό σινεμά αλησμόνητους χαρακτήρες όπως ο συνονόματος με τον δικτάτορα στρατιώτης Παπαδόπουλος (Νίκος Καλογερόπουλος), ο γραφίστας Λάμπρου (Γιώργος Κιμούλης), ο οδηγός Μπαλούρδος (Τάκης Σπυριδάκης) ή ο καθηγητής αγγλικών Τζον Παπαλούκας (Δημήτρης Πουλικάκος). Να σημειωθεί ότι πέρα από το ερμηνευτικό καστ, πίσω από τις κάμερες της ταινίας συναντάμε μια πραγματική «all star» ομάδα του νέου Ελληνικού Κινηματογράφου: Γιώργος Πανουσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Γιώργος Τριανταφύλλου, Βασίλης Κατσούφης, Σταύρος Καπλανίδης κ. ά.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει party με live μουσική από το «Yiannis Kassetas Group», μπίρα από τη Fischer και finger food.

Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάνια Καψάλη, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης
Διάρκεια: 99′

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπύρα Fischer.

entertainment.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024