Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξοπλιστικά: Πρόταση εισαγγελέα για έξι παραπομπές

Εξοπλιστικά: Πρόταση εισαγγελέα για έξι παραπομπές

Την παραπομπή σε δίκη έξι εκ των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος ΟSA - AMK, προτείνει η εισαγγελέας Εφετών Ελισάβετ Βίδρα.

Την παραπομπή σε δίκη έξι εκ των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων στην υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος ΟSA –AMK, προτείνει η εισαγγελέας Εφετών Ελισάβετ Βίδρα.

Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού δείχνει το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στους Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Γιάννη Σμπώκο, πρώην διευθυντή Εξοπλισμών, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινό, τραπεζίτες, Σπύρο Μεταξά, νομικό, και Λάμπρο Μπαρτζώκα, εκπρόσωπο της εμπλεκόμενης ρωσικής εταιρείας –προμηθεύτριας του συστήματος, ενώ κρίνει ότι πρέπει να απαλλαγούν ο Νικόλαος Κάντας και η Φωτεινή Ουζουνίδου.

Επίσης, η εισαγγελέας εκτιμά ότι πρέπει να κηρυχθεί ως απαράδεκτη η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των αδελφών Χριστοδουλίδη, Ζωρζ και Πιερ (σσ: ήταν διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων), του Γιώργου Καμάρη προσωπικού φίλου του Σμπώκου, αλλά και του Γιάννη Σμπώκου, για τη μερικότερη πράξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, λόγω εκκρεμοδικίας.

Η εν λόγω υπόθεση είχε ανακινηθεί μετά την απολογία του Αντώνη Κάντα, σύμφωνα με την οποία ο Λάμπρος Μπαρτζώκας τον δωροδόκησε για το σύστημα ΟSA –AKΜ με 1,7 εκατ. δολάρια. Η κυρία Βίδρα στην πρότασή της ζητεί μάλιστα να απορριφθεί η αίτηση Μπαρτζώκα για άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από το Συμβούλιο Εφετών.

Ελευθερία Κόλλια

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024