Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος υποβιβασμού για τη Βέροια στη... σέντρα της Σούπερ Λιγκ

Κίνδυνος υποβιβασμού για τη Βέροια στη… σέντρα της Σούπερ Λιγκ

Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Δύο μέρες πριν από τη σέντρα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα έπειτα από αναβολή δύο εβδομάδων, οι θεσμοί… αποφάνθηκαν ότι η Βέροια δεν δικαιούται να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό άδειας στη «βασίλισσα» του βορρά, κρίνοντας πως ο φάκελος που κατέθεσε ο Κώστας Παπαδόπουλος, στον οποίο έχουν παραχωρηθεί οι μετοχές από τον Θόδωρη Καρυπίδη, είχε πολλές ελλείψεις!

Απίστευτο και όμως… ελληνικό! Δύο μέρες πριν από τη σέντρα της Σούπερ Λιγκ και μάλιστα έπειτα από αναβολή δύο εβδομάδων, οι θεσμοί… αποφάνθηκαν ότι η Βέροια δεν δικαιούται να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα, η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό άδειας στη «βασίλισσα» του βορρά, κρίνοντας πως ο φάκελος που κατέθεσε ο Κώστας Παπαδόπουλος, στον οποίο έχουν παραχωρηθεί οι μετοχές από τον Θόδωρη Καρυπίδη, είχε πολλές ελλείψεις!

Ετσι, η Βέροια κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό από τα μεγάλα «σαλόνια», ενώ η μια σημαντική παράμετρος είναι πως εάν το πρωτάθλημα ξεκινήσει με τη Βέροια το προσεχές Σάββατο και στη συνέχεια η ομάδα τιμωρηθεί με υποβιβασμό, τότε το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με 15 ομάδες!

Να σημειωθεί πως ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση της ομάδας των Ιωαννίνων έχει λιγότερα προβλήματα να επιλύσει για να πάρει το πιστοποιητικό.

Αντίθετα, η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό στις ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός.

Επίσης η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό και όρισε προθεσμία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στις ΠΑΕ Λάρισα, Πλατανιάς και Ηρακλής για συμπλήρωση του φακέλου τους.

Η ΕΠΟ έχει ήδη ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αν η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κρίνει ως «βαρεία» την παράβαση της ΠΑΕ από την Ημαθία, τότε η ποινές προβλέπουν υποβιβασμό.

Κάτι αντίστοιχα άλλωστε είχε συμβεί και πέρσι πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς τότε η Κέρκυρα είχε υποβιβαστεί για παρόμοιους λόγου και ο Λεβαδειακός είχε πάρει τη θέση της.

Σε άλλες υποθέσεις, η ΕΕΑ ενέκρινε την αλλαγή επωνυμίας της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024