Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Ώρες αγωνίας για την αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Ώρες αγωνίας για την αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν όλες οι πληγείσες περιοχές.


Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας.

Στις έρευνες συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο σύζυγος της 53χρονης ήταν αυτός που επικοινώνησε το πρωί με το Αστυνομικό Τμήμα Μηχανιώνας, στο οποίο είπε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ.

Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.

Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα όλες οι πληγείσες περιοχές.

Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Πελοπόννησο έχουν γίνει περισσότερες από 50 κλήσεις για κοπές δένδρων στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, της Γαστούνης, του Βαρθολομιού κ.α. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας βρίσκονται στις περιοχές που προκάλεσαν ζημιές οι ισχυροί άνεμοι, με σκοπό να παράσχουν βοήθεια, αλλά και να κάνουν μία πρώτη καταγραφή. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για πτώσεις δένδρων και στύλων ρεύματος, σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Λάππα.

Στην Πελοπόννησο, όπως ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 3ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ασπροχώματος-Πύλου (κόμβος Αεροδρομίου-συνδετήρια οδός με Νέο Αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας).

Στη Λακωνία, κατέβηκε η στάθμη των νερών και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα χωριά Ταξιάρχης, Έλος και Λεήμονας στον κάμπο του Ευρώτα, που ήταν αποκλεισμένα έως τα ξημερώματα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 13ο χλμ της Επ. Ο. Σκάλας-Γερακίυ (Τ.Κ. Βρονταμά), από το 1ο έως το 1,3 χλμ της Επ. Ο. Απιδέας-Αγίου Δημητρίου Ζάρακος (Τ.Κ. Απιδέα), καθώς και από το 1,6 έως το 1,8 χλμ της Επ. Ο. Γούβες-Αγ. Δημητρίου (Τ.Κ. Γούβες).

Στις πληγείσες περιοχές ο Αντώνης Σαμαράς

Κλιμάκιο της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον τομεάρχη Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και στελέχη του κόμματος, βρίσκεται στην Μεσσηνία και επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν πίστευε πως μετά 30 χρόνια από τον σεισμό, θα αντίκριζε εικόνες τέτοιας καταστροφής. Σημείωσε πως χρειάζεται αυτά να υλοποιηθούν άμεσα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση, γιατί είναι άμεσες οι προσδοκίες από τους πληγέντες.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε, πως από εκεί και μετά η περιοχή πρέπει να ξαναφτιαχτεί. «Είναι οργανωτικό θέμα και θα το κάνουμε και θα βοηθήσουν όλοι» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τα αίτια για να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό και να αντιμετωπίσουμε μεσοπρόθεσμα την πηγή του κακού, γιατί αν ξανασυμβεί αυτό, τότε θα έχουμε πλήρη καταστροφή όχι μόνο του κόσμου, αλλά και της έννοιας διοίκηση – κράτος – πρόνοια».

Τέλος, επεσήμανε πως από πλευράς ΝΔ «θα παρακολουθούμε και θα βοηθήσουμε, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό».

    Φωτογραφίες και βίντεο από τις πληγείσες περιοχές

    Σκηνικό καταστροφής στη Θουρία Μεσσηνίας (φωτογραφίες: http: tharrosnews.gr).

    Στη Στούπα Μεσσηνίας σημειώθηκαν επίσης μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα, καθώς το ρέμα «Δράκος» κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης προς την παραλιακή περιοχή.

    Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα.

    .

    Βίντεο από την Καλαμάτα από την Eleftheriaonline.gr:

    Δείτε φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την περιοχή Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης:

    Save

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

    Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 16 Απριλίου 2024