Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναχαίτιση αμερικανικού κατασκοπευτικού από ρωσικό μαχητικό στη Μαύρη Θάλασσα

Αναχαίτιση αμερικανικού κατασκοπευτικού από ρωσικό μαχητικό στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν στο Reuters δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι επρόκειτο για επιχείρηση αναχαίτισης καθώς το αμερικανικό αεροσκάφος πλησίαζε τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν στο Reuters δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε πως η Ρωσία χρειάστηκε να δώσει εντολή για άμεση απογείωση δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-27 από την βάση της Κριμαίας για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά κατασκοπευτικά που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ πετούσαν με κλειστούς τους αναμεταδότες τους.

Ένας αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως το περιστατικό διήρκησε περίπου 19 λεπτά και το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος ήρθε σε απόσταση 10 ποδών από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8.

«Βρίσκονταν στον αέρα επί 12 ώρες και υπήρχαν πολλές αλληλεπιδράσεις. Αλλά ένα από τα περιστατικά ήταν που ο πιλότος χαρακτήρισε μη ασφαλή» ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε παράλληλα πως οι αξιωματούχοι συνομιλούν με τον πιλότο και επανεξετάζουν το περιστατικό για να καθορίσουν αν αυτό θα συμπεριληφθεί στην ετήσια συνάντηση αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων σχετικά με πιο σοβαρές αναχαιτίσεις.

«Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν με αυστηρή προσήλωση στους διεθνείς κανόνες πτήσεων» επισήμανε ο Κονασένκοφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024