Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Τρεις μέρες μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, οι δάσκαλοι προγραμματίζουν 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για «μπαλώματα στην εκπαίδευση». Οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Τρεις μέρες μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, οι δάσκαλοι προγραμματίζουν 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας για «μπαλώματα στην εκπαίδευση».

Οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας «όχι στη διάλυση του ολοήμερου δημοτικού και νηπιαγωγείο» και ζητώντας μόνιμους διορισμούς.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, σε συνέντευξη Τύπου, αν και παραδέχθηκε ότι με τις προσλήψεις αναπληρωτών που έγιναν, φαίνεται, ότι σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται τα λειτουργικά κενά, τόνισε ότι το μεγάλο ποσοστό κάλυψης οφείλεται στα «τεχνάσματα» του υπουργείου για μείωση των διδακτικών ωρών και άρα λιγότερα κενά συνολικά και λιγότερες προσλήψεις.

«Τα κενά καλύφθηκαν για το σχολείο Φίλη, όχι για το σχολείο που θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικινής και πρόσθεσε: «Με τις ρυθμίσεις του υπουργείου η Παιδεία επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 και ακόμα και πιο πίσω».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν χαθεί 60 ώρες την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, κάτι που συνεπάγεται 3.500 λιγότερους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια.

Ακόμη, ο κ. Κικινής επισήμανε, ότι οι κινητοποιήσεις, αλλά και η κριτική που ασκεί η ΔΟΕ στο υπουργειο Παιδείας, δεν έχουν στόχο μόνο να καλύπτονται τα κενά στα σχολεία, αλλά και να γίνει το σχολείο πλουσιότερο παιδαγωγικά. «Ο πυρήνας των αντιδράσεών μας είναι η αδιοριστία και οι αλλαγές σε δημοτικό και νηπιαγωγείο» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024