ΥΠΟΙΚ: Mε κατασκευασμένες «ειδήσεις» για αυξήσεις φόρων τρομοκρατούν τον κόσμο
Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αυξήσεων φόρων σε σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύοντας επίθεση για «κατασκευασμένες, αναληθείς, 'ειδήσεις'», που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Καθυσυχαστικοί οι αξιωματούχοι του υπουργείου και ως προς την πορεία των κρατικών εσόδων, για τα οποία πάντως σαφής εικόνα θα υπάρξει σε λίγες ημέρες με την έκδοση των τελικών στοιχείων.
Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αυξήσεων φόρων σε σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύοντας επίθεση για «κατασκευασμένες, αναληθείς, ‘ειδήσεις’», που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Καθυσυχαστικοί οι αξιωματούχοι του υπουργείου και ως προς την πορεία των κρατικών εσόδων, για τα οποία πάντως σαφής εικόνα θα υπάρξει σε λίγες ημέρες με την έκδοση των τελικών στοιχείων.
«Σήμερα η ‘παράσταση’ δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, ‘ειδήσεις’ για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τα «περί φόρων και άλλων ζιζανίων».
Όσο για το άλλο εφεύρημα, προσθέτουν οι ίδιοι, ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων για το μήνα Αύγουστο «επαναλαμβάνουμε ότι η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο. Θυμίζουμε ότι ο στόχος περιελάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο».
«Ενημερώνουμε» επισημαίνουν, «ότι πλήρη και σαφή εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα έχουμε με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες».
«Λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι ‘το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη’» καταλήγουν οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασίλης Μπισμπίκης – Λένα Κιτσοπουλου: Συνεργάζονται στην παράσταση «Σωσμένος» στο Cartel
- Φυλακές Δομοκού: «Ήταν συμβόλαιο θανάτου» – Τι λέει η μητέρα του δολοφονημένου ισοβίτη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης σε κλίμα Αποκρεών
- Κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν επαφή με τους πρώην τους
- ΑΠΘ: 38 συλλήψεις μετά την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνική σχολή
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στα 3,2 δισ. τα κρατικά «φέσια» τον Δεκέμβριο
- Συνταγή: Μοσχαρίσια σουβλάκια με λαχανικά
- Έως τις 6 το πρωί τις Παρασκευής η απεργία των οδηγών ταξί – Πορεία με τα οχήματά τους στο αεροδρόμιο σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/samuel-quek-cD4pt47I4JY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442