Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο φορτηγών στο Καλαί για να κλείσει η «ζούγκλα»

Μπλόκο φορτηγών στο Καλαί για να κλείσει η «ζούγκλα»

Ανεβάζοντας τους τόνους στο θέμα του καταυλισμού στο Καλαί, πριν τη σήραγγα που συνδέει τη βόρεια Γαλλία με τη Βρετανία, οδηγοί φορτηγών και κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο ζητώντας να κλείσει ο καταυλισμός, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση πλήττει την οικονομική κίνηση στην περιοχή. Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει το Καλαί, ωστόσο -μετά τις επιχειρήσεις τμηματικού «ξηλώματός» του- οι αριθμοί των εγκλωβισμένων έχουν αρχίσει ξανά να αυξάνονται.

Ανεβάζοντας τους τόνους στο θέμα του καταυλισμού στο Καλαί, πριν τη σήραγγα που συνδέει τη βόρεια Γαλλία με τη Βρετανία, οδηγοί φορτηγών και κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο ζητώντας να κλείσει ο καταυλισμός, υποστηρίζοντας πως η κατάσταση πλήττει την οικονομική κίνηση στην περιοχή.

Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει το Καλαί, ωστόσο -μετά τις επιχειρήσεις τμηματικού «ξηλώματός» του- οι αριθμοί των εγκλωβισμένων έχουν αρχίσει ξανά να αυξάνονται.

Υπολογίζεται ότι στο Καλαί, όπου εγκλωβίζονται πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να περάσουν στη Βρετανία, βρίσκονται αυτή την στιγμή μεταξύ 7.000 (σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές) και 9.000 (σύμφωνα με τις οργανώσεις που προσφέρουν βοήθεια) ατόμων.

Τη Δευτέρα, οδηγοί και κάτοικοι απέκλεισαν για ώρες τον αυτοκινητόδρομο Α16. Το μπλόκο κράτησε μέχρι τη νύχτα, και οι διοργανωτές ζητούσαν από την κυβέρνηση να ορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διάλυση του καταυλισμού.

Οι οδηγοί υποστήριξαν ότι πλέον, εκτός από απόπειρες των εγκλωβισμένων να περάσουν με τα φορτηγά στη βρετανική πλευρά, υφίστανται και δολιοφθορές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπερνάρ Καζνέβ είχε επαναλάβει την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει τον καταυλισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024