Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κεντροαριστερά: Χαμένοι στην μετάφραση ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι…

Κεντροαριστερά: Χαμένοι στην μετάφραση ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι…

Μετά και την πλέον πρόσφατη ανταλλαγή βολών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, επιβεβαιώνεται η αίσθηση που έχουν αποκομίσει πολλοί που παρακολουθούν στενά το διάλογο που συνεχίζεται στους κόλπους της Κεντροαριστεράς ότι η απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων αντί να μικραίνει, μεγαλώνει...

Μετά και την πλέον πρόσφατη ανταλλαγή βολών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, επιβεβαιώνεται η αίσθηση που έχουν αποκομίσει πολλοί που παρακολουθούν στενά το διάλογο που συνεχίζεται στους κόλπους της Κεντροαριστεράς ότι η απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων αντί να μικραίνει, μεγαλώνει…

«Είμαστε σε σύγκρουση με παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες. Θα πρέπει οι εκσυγχρονιστές και οι μεταρρυθμιστές της χώρας να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που θα ξεπερνάει τους κομματικούς μηχανισμούς. Πρέπει να συσπειρώσουμε δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται εκτός πολιτικής και μαζί με ΤοΠοτάμι, το ΠΑΣΟΚ αλλά και μικρότερες δυνάμεις όπως είναι η ΔΗΜΑΡ και η Δράση να δώσουμε μια προοδευτική καινούργια απάντηση στα προβλήματα της χώρας. Η χώρα χρειάζεται ανανέωση και το Κέντρο είναι πολύ μεγαλύτερο από το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Είχε δε προηγουμένως διευκρινίσει ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα σχέδιο που να έχει ποταμική έγκριση για συμπόρευση απλώς με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, από την Σεβαστουπόλεως διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι αυτό που τους ενδιαφέρει αναφορικά με την υπό συζήτηση ανασυγκρότηση του χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι να συσπειρωθούν όλες οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας. Με δυο λόγια, επιθυμούν να μετατρέψουν την πορεία μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού του χώρου σε μια μάχη μεταξύ των μεταρρυθμιστών και των εκσυγχρονιστών κατά των λαϊκιστών.

Η δήλωση αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη όμως εκλήφθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη ως μια ακόμη πρόκληση, που ήρθε να προστεθεί στα όσα -προκλητικά κατά αυτούς-είπε σε συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου. Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει.


Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πρέπει επιτέλους να περάσουν από τον διάλογο στην πράξη. Κοινώς, θα πρέπει να συμφωνήσουν την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες για να «μιλήσει» η βάση του χώρου.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024