Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριπλή εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρειο Κορέα

Τριπλή εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρειο Κορέα

Οι δυνάμεις της Βορείου Κορέας προχώρησαν σε εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με την στρατιωτική διοίκηση της Νοτίου Κορέας. Σύμφωνα με τη Σεούλ, η εκτόξευση έγινε στην πλευρά της θάλασσας στα ανατολικά.

Οι δυνάμεις της Βορείου Κορέας προχώρησαν σε εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με την στρατιωτική διοίκηση της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, η εκτόξευση έγινε η εκτόξευση έγινε στην πλευρά της θάλασσας στα ανατολικά. Επρόκειτο για τρεις πυραύλους Rodong που πέταξαν για περίπου 1.000 χιλιόμετρα.

Το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο ανέφερε πως η εκτόξευση έγινε από περιοχή νότια της βορειοκορεατικής πρωτεύουσας Πιόνγκγιανγκ.

Τουλάχιστον ένας από αυτούς φέρεται, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο της Νοτίου Κορέας που επικαλείται το Reuters, να έπεσε στη Ζώνη Αναγνώρισης της Ιαπωνίας.

Η νοτιοκορεατική ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα, πρωί Αθήνας), λίγο μετά τη συνάντηση μεταξύ Νοτίου Κορέας και Κίνας -η οποία είναι διπλωματικός σύμμαχος της Πιόνγκγιανγκ- στο περιθώριο της G20.

Η νέα εκτόξευση είναι συνέχεια της σειράς δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει φέτος η Βόρειος Κορέα, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο από τη Νότιο Κορέα όσο και την Ιαπωνία.

Στη συνάντησή του στο περιθώριο της G20, η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκεούν-Χιέ και ο κινέζος πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ συζήτησαν εκτός από τις διμερείς σχέσεις ιδιαίτερα το ζήτημα των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Ο κινέζος πρόεδρος επανέλαβε, μετά τη συνάντηση, τη θέση του Πεκίνου για αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας, ενώ έδειξε και την αντίθεσή του στην εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού THAAD στη Νότιο Κορέα. Η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας ανέφερε ότι το THAAD δεν συνιστά απειλή για καμία χώρα της περιοχής και «δεν θα χρειαζόταν αν είχε επιλυθεί το ζήτημα των πυρηνικών της Βορείου Κορέας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024