Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών συνεχίζεται

Σόιμπλε: Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών συνεχίζεται

Η διεθνής προσπάθεια για την πάταξη της προσφιλούς τακτικής μεγάλων υπερεθνικών επιχειρηματικών ομίλων να μεταφέρουν τα κέρδη τους από τη μια χώρα στην άλλη με σκοπό να φορολογηθούν με τους μικρότερους δυνατούς συντελεστές θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φόντο το πρόσφατο ζήτημα με την Apple.

Η διεθνής προσπάθεια για την πάταξη της προσφιλούς τακτικής μεγάλων υπερεθνικών επιχειρηματικών ομίλων να μεταφέρουν τα κέρδη τους από τη μια χώρα στην άλλη με σκοπό να φορολογηθούν με τους μικρότερους δυνατούς συντελεστές θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Γι’ αυτό όμως χρειάζεται να ληφθούν ακόμη περισσότερα μέτρα και συγκεκριμένα να επιτευχθεί διεθνής συντονισμός σε ό,τι αφορά την ψηφιακή οικονομία.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι αν είχε απαγορευτεί η διαδικασία μεταφοράς κερδών από τις υπερεθνικές επιχειρήσεις δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόσφατο ζήτημα με την Apple.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Apple να καταβάλει στην Ιρλανδία 13 δισ. δολάρια φόρους επειδή επί σειρά ετών φορολογείται με σκανδαλωδώς χαμηλούς συντελεστές (έως και 0,005%) για κέρδη που αποκομίζει όχι μόνο στη χώρα αυτή αλλά από πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Ο Σόιμπλε έκανε τις δηλώσεις αυτές από συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 στην Κίνα. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών συμφώνησε ότι η υπόθεση Apple θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί μέσω της προώθησης της διαδικασίας καταπολέμησης της εταιρικής διασυνοριακής φοροδιαφυγής. Πρόσθεσε όμως ότι η υπόθεση της Apple μπορεί να γίνει αφορμή για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024